eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Orbán Viktor: a pénz aratott győzelmet

A Fidesz elnöke szerint a következő hónapokban veszélybe kerül több 10 ezer munkahely, az önkormányzatok, az egészségügy és a falusi iskolák is. Orbán Viktor pártja budapesti nagygyűlésén kijelentette: nem az ellenfél programja, nem is az eszmék kerekedtek feléjük, hanem a pénz aratott győzelmet.

A Fidesz elnöke jobboldali összefogást sürgetett, amelynek azonban az az első feltétele, hogy "a trójai falovat ne húzzuk be a táborunkba".

Kijelentette: "tudomásul kell venni, amit az MDF soha nem rejtett véka alá a kampányban, hogy nem kormányváltást, hanem ellenzékváltást akar". Mint mondta, a baloldal támadni fogja a Fideszt, hogy az MDF-et ültethesse a helyére.

Senkit ne érhessen hátrány

Az ellenzéki pártelnök társadalmi önvédelmi testület létrehozását jelentette be. Orbán Viktor azt mondta: a testületre azért van szükség, hogy senkit ne érhessen hátrány meggyőződése és politikai hovatartozása miatt.

Az ellenzéki politikus azt mondta: bár a választásokat elveszítették, de van elég erejük ahhoz, hogy beleszóljanak a jövő alakításába. Hozzátette: európai mintára frakciószövetséget akarnak létrehozni a Kereszténydemokrata Néppárttal.


Orbán Viktor beszédére elállt az eső (fotó: inforadio.hu)

Orbán Viktor úgy fogalmazott: a választásokon a pénz legyőzte az igazságot. Azt mondta: a kormány rengeteget költött arra, hogy megtévessze az embereket, akik végül elhitték, hogy minden rendben van, és az ország helyzete nem indokol változást.

Orbán Viktor vállalja a felelősséget

Orbán Viktor hangsúlyozta: vállalja a felelősséget a választási vereségért, a mások által mondott rossz mondatokért és a mások által meghozott rossz döntésekért vagy az el nem végzett munkáért is.

Azt mondta: a következő időszakban szolidaritásra lesz szükség, hogy az emberek meg tudják magukat védeni a kormánnyal szemben.

Úgy fogalmazott: ellenfelüknek győzelmük után máris elment a bátorságuk, és a kormánybarát értelmiségiekkel mondatják ki, milyen az ország valós helyzete. A Fidesz elnöke azonban azt ígérte: pártja alkotó ellenzék lesz.

Hozzátette: a kormánypártok majd megpróbálják megvenni a Fidesz hallgatását nemzeti összefogást hangsúlyozva, ez azonban csak annyit jelent, hogy az embereknek együtt kell megfizetniük rossz kormányzásuk árát.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 13:40
×
×
×
×