INFORÁDIÓ 
2019. szeptember 22. vasárnap
Móric

Orbán Viktor: a pénz aratott győzelmet

Infostart / InfoRádió

A Fidesz elnöke szerint a következő hónapokban veszélybe kerül több 10 ezer munkahely, az önkormányzatok, az egészségügy és a falusi iskolák is. Orbán Viktor pártja budapesti nagygyűlésén kijelentette: nem az ellenfél programja, nem is az eszmék kerekedtek feléjük, hanem a pénz aratott győzelmet.

A Fidesz elnöke jobboldali összefogást sürgetett, amelynek azonban az az első feltétele, hogy "a trójai falovat ne húzzuk be a táborunkba".

Kijelentette: "tudomásul kell venni, amit az MDF soha nem rejtett véka alá a kampányban, hogy nem kormányváltást, hanem ellenzékváltást akar". Mint mondta, a baloldal támadni fogja a Fideszt, hogy az MDF-et ültethesse a helyére.

Senkit ne érhessen hátrány

Az ellenzéki pártelnök társadalmi önvédelmi testület létrehozását jelentette be. Orbán Viktor azt mondta: a testületre azért van szükség, hogy senkit ne érhessen hátrány meggyőződése és politikai hovatartozása miatt.

Az ellenzéki politikus azt mondta: bár a választásokat elveszítették, de van elég erejük ahhoz, hogy beleszóljanak a jövő alakításába. Hozzátette: európai mintára frakciószövetséget akarnak létrehozni a Kereszténydemokrata Néppárttal.


Orbán Viktor beszédére elállt az eső (fotó: inforadio.hu)

Orbán Viktor úgy fogalmazott: a választásokon a pénz legyőzte az igazságot. Azt mondta: a kormány rengeteget költött arra, hogy megtévessze az embereket, akik végül elhitték, hogy minden rendben van, és az ország helyzete nem indokol változást.

Orbán Viktor vállalja a felelősséget

Orbán Viktor hangsúlyozta: vállalja a felelősséget a választási vereségért, a mások által mondott rossz mondatokért és a mások által meghozott rossz döntésekért vagy az el nem végzett munkáért is.

Azt mondta: a következő időszakban szolidaritásra lesz szükség, hogy az emberek meg tudják magukat védeni a kormánnyal szemben.

Úgy fogalmazott: ellenfelüknek győzelmük után máris elment a bátorságuk, és a kormánybarát értelmiségiekkel mondatják ki, milyen az ország valós helyzete. A Fidesz elnöke azonban azt ígérte: pártja alkotó ellenzék lesz.

Hozzátette: a kormánypártok majd megpróbálják megvenni a Fidesz hallgatását nemzeti összefogást hangsúlyozva, ez azonban csak annyit jelent, hogy az embereknek együtt kell megfizetniük rossz kormányzásuk árát.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018