eur:
394.4
usd:
370.66
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Kovács: Magyarország beilleszkedett Európába

Az Európai Bizottság adó- és vámügyi biztosa szerint Magyarország harmonikusan illeszkedett be az Európai Unióba. Kovács László az InfoRádió Aréna című műsorában emlékeztetett, hogy Magyarország az unió következő hétéves költségvetéséből összesen mintegy 30 milliárd euró támogatásban részesül.

Kovács László uniós biztos az InfoRádióban elmondta: Magyarország minden uniós intézményben egyenrangúként részt vesz a döntéshozatalban, eredményesen érvényesíti érdekeit az unión belül, valamint bizonyíthatóan nagyobb az érdekérvényesítési képessége a világgazdaságban és a világpolitikában is.

A politikus példaként említette, hogy az unió tagjaként sikerült megvédeni a magyar textilipari munkahelyeket a kínai textilinváziótól.

Kovács László hozzátette: az unió tagjaként nagyobb az esély a balkáni stabilitás megerősítésére és a globális kihívások kezelésére is.

Hét év alatt 30 milliárd forint

Az Európai Bizottság adó- és vámügyi biztosa a tagság fontos eredményeként említette, hogy Magyarország az egyik legfőbb kedvezményezettje az unió pénzügyi rendszerének, és a következő hétéves költségvetésből összesen mintegy 30 milliárd euró támogatásban részesül.

Kovács László az InfoRádióban szólt arról is, hogy egyre több állampolgár számára válnak kézzelfoghatóvá a tagság előnyei, mint például a tanulás, a munkavállalás, a vállalatalapítás és a külföldi letelepedés lehetősége.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×