INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Öt választókerületben kért újraszámlálást a Fidesz

InfoRádió / MTI
Öt választókerületben kérte a szavazatok újraszámolását a Fidesz-KDNP érintett jelöltje - közölte a Fidesz szóvivője.

Szijjártó Péter elmondta: ezekben a választókerületekben a szocialista jelöltek csak kis előnnyel nyertek.

A Fidesz a következő öt választókerületben kéri a voksok újraszámlálását: Győr-Moson-Sopron megye 3., Bács-Kiskun megye 5., Borsod-Abaúj-Zemplén megye 8., Hajdú-Bihar megye 6. és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 4.

Ezekben a választókerületekben egészen kicsi a szavazatkülönbség az első és a második helyezett között, rendkívül magas az érvénytelen szavazatok száma, és a párt delegáltjai "sok szavazatszámlálási szabálytalanságról tudósítottak" - mondta a szóvivő.

Ezeken a helyeken is "több tízezer ember szavazott a Fideszre, és az ő véleményük tiszteletben tartása érdekében kezdeményezte a Fidesz a szavazatok újraszámlálását" - indokolta a döntést Szijjártó Péter.

Bács-Kiskun megye 5. választókerületében Garai István (MSZP) 74 szavazattal előzte meg a fideszes Endre Sándort.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 8. választókerületében a szocialista Gúr Nándor 9 vokssal győzte le Molnár Oszkárt (Fidesz-KDNP).

Győr-Moson-Sopron megye 3. választókerületében Balogh József (MSZP) 127 szavazattal kapott többet, mint fideszes ellenfele, Szijjártó Péter.

Hajdú-Bihar megye 6. választókerületében a szocialista Csontos János 385 szavazattal előzte meg Arnóth Sándort (Fidesz-KDNP).

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 4. választókerületében 393 vokssal győzte le Demendi László (MSZP) Tóth Andrást, a Fidesz és a KDNP közös jelöltjét.

A címlapról ajánljuk