eur:
394.6
usd:
365.12
bux:
65493.78
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Gyurcsány tudósítása a koalíciós egyeztetésről

Fárasztó, de eredményes munka folyt a Balatonőszödön tartott koalíciós egyeztető tárgyalás első napján - olvasható Gyurcsány Ferenc miniszterelnök internetes naplójában.

A miniszterelnök azt írta, hogy csütörtökön reggel tíztől este hétig két szünetet tartva tanácskoztak a miniszterek, a koalíciós pártok és parlamenti frakciók vezetői, valamint az általuk meghívott szakértők.

A napirenden először szakpolitikai kérdések szerepeltek. Gyurcsány Ferenc értékelése szerint "jó tempóban, nagy, átfogó kérdéseket érintve" folyt a tárgyalás.

Közjogi, államigazgatási, közigazgatási kérdések kerültek terítékre, a nap második fele pedig az oktatási és az egészségügyi rendszer jövőjével foglalkozott.

"Reggeli bevezető előadásomban az ország dinamizálásának programjáról beszéltem. Arról, hogy ehhez az állam működésének megújítására van szükség. Természetesen elmondtam, hogy melyik területen milyen irányba látom a megoldást, és azt is, hogy olyan kormányt kívánok vezetni, amely eltökélten hajtja végre programját. Én csak olyan pártok és frakciók bizalmából tudok kormányozni, amelyek ha kell, képesek felülemelkedni saját belső világuk rövid távú hatalmi, személyi érdekein is. A megteendő lépéseket az ország, és nem a kormányzó pártok igényeiből kell levezetni" - írta.

Véleménye szerint nem volt nehéz dolga. Úgy fogalmazott: "A szakpolitikai kérdések tárgyalása során nem az uralkodott, hogy miként fogjuk vissza a tempót, hanem éppen ellenkezőleg: az, hogy ne riadjunk vissza a mély változásoktól sem. Szóval kemény munka volt, nem tagadom fárasztó, de reményteljes".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×