eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Török Gábor: ha Demszky függetlenként indul, a koalíció elvesztheti Budapestet

A Vision Consulting vezetője szerint a főpolgármesteri posztról nem elég az MSZP és az SZDSZ esetleges alkuja, mert az egy "háromszereplős játék".

"Itt nem kizárólag az MSZP és az SZDSZ áll szemben egymással, hanem harmadikként belép az alkuba Demszky Gábor is, mint autonóm szereplő - mondta Török Gábor az InfoRádióban.

A politológus szerint ez azt jelenti, hogy nem elegendő az MSZP és az SZDSZ megállapodása, mert Demszky Gábor akár független jelöltként is elindulhat a választáson, és akkor megakadályozhatja, vagy megnehezítheti a koalíció győzelmét.

Vagyis sok minden függ attól, hogy Demszky Gábor kíván-e újra indulni a posztért - vélekedett.

Demszky még kivár

Még nem dőlt el, hogy Demszky Gábor indul-e ötödször is a főpolgármesteri posztért, egyelőre azzal foglalkozik, hogy a Budapest-szerződés pontjait beemeljék a kormányprogramba, a személyi kérdések csak ezután következnek.

Demszky Gábor azt mondta: egyelőre nincs napirenden az a kérdés, hogy újra megméretteti-e magát a főpolgármesteri posztért.

"Nem folynak tárgyalások a főpolgármester-jelöltségről sem köztem és az SZDSZ, valamint az SZDSZ és az MSZP között. Amiről viszont elkezdődtek a tárgyalások, az a kormányprogram, és amelynek egy nagyon fontos eleme a mi számunkra mindaz, ami a Budapest-szerződésben szerepel - hangsúlyozta a politikus.

Hozzátette, hogy ez a kérdés meghatározza azt is, hogy ki lesz a szabad demokraták főpolgármester-jelöltje. Elmondta azonban, hogy rajta kívül nincs más jelölt.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 13:40
×
×
×
×