eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Javult a helyzet a Köröszugban

Javult az árvízi helyzet a Köröszugban, ahol korábban Csépa és Tiszasas közelében kitelepítést rendeltek el. A környéken várhatóan kedd délutánra befejezik a lokalizációs védekezést, gátszakadástól már nem kell tartani.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Védelmi Bizottság vezetője elmondta: lassult a csúszási folyamat a gátakon, a vasárnap reggeli helyzethez képest délutánra javulás mutatkozott.

Tokár István szerint a lokalizációs védvonal Tiszasas és Tiszaug térségében 700, Csépa közelében 2.100 folyóméter hosszú.

A védelmi bizottság vezetője szerint a Tiszasas területére rendelt száz katonának a homokzsákokkal továbbra is sikerül megakadályozniuk a település elöntését.

Félrevert harangok figyelmeztetnek

Tiszasason öt, Csépán hat ház lakói nem járultak hozzá a kimenekítéshez, ők aláírásukkal vállalták, hogy továbbra is otthonukban maradnak.

Abban az esetben, ha azonnal menekülni kényszerülnének, félrevert harangok figyelmeztetik az ott maradt lakókat és még a vasárnap kijelölt helyekre tudják menekíteni értékeiket.

Benedek Fülöp, a földművelésügyi tárca államtitkára közölte: a Köröszugban, Szelevény, Tiszasas és Csépa településeken az elrendelt kimenekítés miatt állatok kényszervágására is sor került.

Eddig a településekről 11 ezer állatot mentettek ki, de még körülbelül ugyanennyi állat maradt a településeken.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×