eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Gyurcsány: a baloldalnak dolga van az országgal

Az MSZP és az SZDSZ programjának közös értékei és a baloldal növekvő támogatottsága biztosítja, hogy a koalíció nyerni fog a választásokon - jelentette ki az MSZP miniszterelnök-jelöltje esztergomi kampányrendezvényén.

Gyurcsány Ferenc megyei kampánykörútjának első állomásán azt mondta: a koalíció összeérett; nincs szükség arra, hogy a szocialisták és a szabad demokraták vezetői szervezeti kényszert vagy nyomást próbálnának meg gyakorolni a választókra vagy a jelöltekre.

A miniszterelnök a haza és a haladás koalíciójának nevezte az MSZP és az SZDSZ együttműködését.

A koalíciós partnereket Gyurcsány Ferenc szerint a demokrácia, a sokféleség iránti tiszteleten túl az is összeköti, hogy hisznek a piac és a verseny előremozdító erejében, melyet "ellensúlyokkal kell a közösség érdekében kordában tartani".

A miniszterelnök szólt arról is, hogy még a kormányalakítás előtt megállapodnak a lényeges kérdésekről, így az új kabinet az első kormányülés után csaknem 20 törvényjavaslatot terjeszt az Országgyűlés elé.

Személyi kérdésekben csak azután döntünk, hogy a programokban megállapodtunk - tette hozzá Gyurcsány Ferenc.

A kormányfő szerint ma támogatottságban nincs nagy különbség az MSZP és a Fidesz között, de "a magyar baloldal hite megerősödött abban, hogy van dolga az országgal, a nemzeti haladás legnagyobb ereje".

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×