eur:
392.86
usd:
368.21
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Gyurcsány szerint az ország kinövi a költségvetés hiányát

Átadták az M5-ös autópálya Szeged és Kiskunfélegyháza közötti szakaszát. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az ünnepségen úgy fogalmazott: ha az ország előre akar jutni, építkezni kell, akár olyan áron is, amennyibe az autópályák kerülnek.

Nincs Európában még egy olyan ország, ahol egyszerre építenek négy sztrádát - monta a kormányfő.

Az M5-ös Szeged és Kiskunfélegyháza közötti több mint 45 kilométeres szakaszát tavaly áprilisban kezdték el építeni.

Az autópálya befejező, Szeged és a röszkei határátkelőhely közötti, csaknem 15 kilométeres szakaszával a tervek szerint március végéig készülnek el.

„A jövő héten átadjuk az M0-ást, építjük az M7-est 20 kilométer híján jövő év végéig elkészül a határig, 2006 tavaszáig az M5-ös eléri az országhatárt, építjük az M6-ost Érd és Dunaújváros, illetve az M0-ás és Érd között, az M3-as pedig jövő év végéig ér el Nyíregyházáig és Debrecenig” - közölte a kormányfő.

Gyurcsány Ferenc szerint, ha épül, fejlődik, növekszik az ország, „ki fogja nőni” a költségvetés hiányát is. "A hazafias magatartás, az igazi patrióta magatartás az, ha az ember nem beszél, hanem cselekszik" - hangsúlyozta a politikus.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×