eur:
390.3
usd:
364.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ennyit ér egy kelet-európai rabszolga

Bűnöző bandák egy év alatt több mint 2700 kelet-európait, köztük több száz kiskorút utaztattak be Nagy-Britanniába, hogy rabszolga-sorban, prostituáltként, kéregetőként, vagy kizsákmányolt mezőgazdasági munkásként használják fel őket.

A bandák egymás közt adják-veszik a kizsákmányolt kelet-európaiakat, jelet tetoválnak rájuk, és megfélemlítéssel kényszerítik őket prostitúcióra, koldulásra, tolvajlásra, kábítószer árusításra. Az összeszedett pénz nagyobb részét elveszik tőlük.

A bűnözők internet hirdetés útján toborozzák áldozataikat, munkahelyet, havi fizetést ígérnek nekik. Legjobb esetben isten háta mögötti farmokra, kemény fizikai munkára viszik őket, ott nyomorúságos körülmények között tömegszálláson laknak, és még annak a bérét is levonják tőlük.

Másokat autómosodákhoz közvetítenek ki, ezek a fiatalok - főleg koszovóiak, de erdélyiek is vannak közöttük - télen szabad ég alatt mossák a kocsikat, és szerény fizetésük egy részét le kell adniuk a közvetítőnek.

A legtöbb utcai kéregetőt Szlovákiából hozzák Angliába, főleg romákat. Egy litván csoport tagjait arra kényszerítették, hogy adják ki magukat jótékonysági önkéntesnek, házról házra járva gyűjtsék a használt ruhát, úgymond "jótékony célra." Szervezőjük, egy korábban Angliába érkezett litván asszony, a ruhákat eladta. Ezért végül háromévi börtönre ítélte a bíróság.

Angliai romák hajléktalanná züllött alkoholista vagy kábítószerfüggő kelet-európaiakat csicskáztatnak. A rabszolga-kereskedők immár exportálják a kiszolgáltatottakat, Svédországba és Norvégiába viszik őket aszfaltozó munkára.

A bandák közötti emberkereskedelemben hetvenötezer forintnak megfelelő összeg egy-egy beutaztatott kelet-európai utcalány vagy kéregető ára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×