Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Bundabotrány - labdarúgók tettek beismerő vallomást

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Németországban tovább burjánzik a nemzetközi fogadási botrány. Lapértesülések szerint három, regionális ligában játszó labdarúgó beismerte, hogy komoly összeget kaptak azért, mert céltudatosan vereségre játszottak.

A Spiegel hírmagazin közölte, hogy a regionális ligában játszó északnémet városka, Verl sporklubjának három labdarúgója már bevallotta aktív részességét a fogadási botrány előzményeiben, ugyanis összesen 20 ezer eurót fogadtak el egy tétmérkőzés szándékos elvesztéséért.

A sportklub vezetője azonban tagadta a lap állításait, de annyit elismert, hogy a három futballistát felfüggesztették állásából. A Spiegel hírét az államügyészség sem volt hajlandó megerősíteni.

A lap szerint egy osztállyal alacsonyabb szinten is akadnak gyanús mérkőzések, így a keletnémet Meuselwitz városka csapata a jenai Carl Zeiss elleni két gólos győzelmével kapcsolatban is felmerült, hogy manipulált eredmény született. A Jenának ugyanis mindegy volt, mi lesz az eredmény, az ellenfél viszont sikerével kiharcolta a feljutást.

A bűnszövetkezet viszont a fogadással 30 ezer eurót zsebelt be. A müncheni Süddeutsche Zeitung című lap úgy tudja, hogy idén áprilisban és májusban játszottak két olyan magyarországi bajnoki mérkőzést, amelyek érintettek a nemzetközi megvesztegetési botrányban.

A Bildzeitung már hétfői számában arról írt, hogy magyar vonatkozásban az Újpest mérkőzéseit vizsgálják. A botrány azt követően robbant ki, hogy múlt pénteken a bochumi államügyészség megerősítette a labdarúgás terén történt nemzetközi fogadási csalásokra vonatkozó híreket és közölte, hogy ebben 9 ország, köztük Magyarország is érintett. Időközben a német állami lottóügynökség cáfolta, hogy köze lenne a manipulált fogadásokhoz.