eur:
387.58
usd:
357.6
bux:
68113.83
2024. május 17. péntek Paszkál
two young businessmen shaking hands
Nyitókép: Peshkova/Getty Images

A Budapesti Metropolitan Egyetem összefogott az Arizonai Állami Egyetemmel

A Budapesti Metropolitan Egyetem hosszú távú partnerségi megállapodást írt alá az Arizona State University-vel.

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) első és egyetlen magyar egyetemként írt alá hosszútávú partnerségi megállapodást ma az Arizona State University-vel (ASU), amely a Center for World University Rankings 2023-2024 szerint a világ legjobb egyetemeinek 1 százalékába tartozik. Ez a partnerség új lehetőségeket biztosít a METU-n tanuló magyar és külföldi hallgatók számára, és a magyar felsőoktatás nemzetközivé válásának következő lépcsőfoka lehet. A megállapodás alapján a csütörtöki naptól a METU jogosult használni a logója részeként a „powered by Arizona State University” megnevezést.

Az ASU partnerség már az idei évtől innovációkat kínál a METU hallgatóinak annak érdekében, hogy sikeresen építhessék karrierjüket a leginkább keresett szakmákban, mindemellett nemzetközi szinten is lehetőséget biztosítva az online tapasztalatszerzésre, nemzetközi kapcsolatokra, munkáltatói programokra, tanúsítványokra és mesterkurzusokra. A jövőben a METU diákjai számos, ASU által fejlesztett angol nyelvi képzéséhez és a tanulmányokra való felkészítő tananyaghoz is hozzáférhetnek, például a hallgatóknak lehetőségük lesz részt venni a What Is Innovation? című 10 órás kurzuson, amely az ASU School for the Future of Innovation in Society szervezésében az innováció alapjait vizsgálja. Ezentúl arra is lehetőséget kapnak majd, hogy a képzések között a jövőben kialakított útvonalakon át az Arizona State University-n is diplomát szerezzenek.

„Az Arizona State University alapvetően hisz abban, hogy az egyetemi képzésnek mind tudományos szempontból kiválónak, mind pedig minden arra alkalmas hallgató számára elérhetőnek kell lennie - nyilatkozta Nancy Gonzales, az Arizona State University ügyvezető alelnöke és rektora. „Ez a fő alapelv inspirál bennünket arra, hogy az ASU-Cintana Szövetségen keresztül olyan intézményekkel kössünk partnerséget, mint a Budapesti Metropolitan Egyetem. A METU osztozik a globálisan sokszínű hallgatói közösség képzésére irányuló törekvéseinkben, és olyan képzési területeken nyújt kiemelkedő teljesítményt, amelyek a hallgatókat a keresett szakmákra készítik fel. E partnerség révén a METU hallgatói olyan tudományos tapasztalatokhoz és kurzusokhoz juthatnak, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy az ASU-t a Global Employability University Ranking & Survey a közelmúltban a legjobb globális egyetemek közé sorolta a diplomás foglalkoztathatóság terén.”

A magyar felsőoktatásban mind belföldi, mind nemzetközi hallgatói részről növekvő igény tapasztalható a legújabb digitális tudás iránt, különösen a mesterséges intelligencia felhasználása területén és emellett más üzleti, számítástechnikai, egészségügyi képzésekre, amelyeket a METU – hosszútávú terveinek megfelelően – az ASU-val közösen fejlesztve kíván indítani.

"Nagy pillanat ez számunkra. Az Arizona State University-vel való partnerségünk lehetővé teszi oktatóink és hallgatóink számára, hogy a lokális tudásunkat a világ legjobb 1%-ában lévő egyetem globális tudásanyagával emeljük nemzetközileg is elismert színvonalú oktatási anyaggá. Ez a tudás alapszakos és mesterszakos hallgatóink számára egyaránt elérhető lesz szeptembertől, kiváló lehetőségeket kínálva

számukra a hazai és nemzetközi karrierfejlesztésre, miközben az Egyesült Államok leginnovatívabb egyetemének módszereivel sajátítják el a naprakész tananyagot. A Budapesti Metropolitan Egyetem myBRAND módszertana az ASU által kínált felsőoktatás révén komoly értéket fog jelenteni hallgatóink karrierje és a magyarországi és nemzetközi munkáltatók számára egyaránt" – nyilatkozta Wenczel Richárd, a Budapesti Metropolitan Egyetem elnök-vezérigazgatója.

Az ASU-t az Egyesült Államok leginnovatívabb egyetemének választotta az utóbbi kilenc egymást követő évben az U.S. News & World Report 2016-2024. (https://www.asu.edu/) Az Arizona State University-nek jelenleg 160 000 hallgatója van a kampuszain és online. Otthona öt Nobel-díjasnak és tíz Pulitzer-díjasnak.

„A METU-val való átfogó partnerségünk különösen fontos az Arizona State University számára, hiszen törekszünk arra, hogy hatásunkat egész Közép-Európára kiterjesszük. A magyar piac kiváló helyzetben van ahhoz, hogy kielégítse a felsőoktatás iránti keresletet, felkarolva az interdiszciplináris oktatást és a technológia új vívmányait, hogy tovább nemzetköziesítse kultúráját és munkaerejét. Új METU-s partnereinkkel alig várjuk, hogy kiváló minőségű oktatást nyújthassunk annak a több ezer diáknak és aktív szakembernek, akik Magyarország jövőjét építik” - mondta Julia Rosen, az Arizona State University globális akadémiai kezdeményezésekért felelős alelnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Súlyos botrány robbant ki a befolyásos amerikai bíró körül: ennyit az elfogulatlanságról?

Súlyos botrány robbant ki a befolyásos amerikai bíró körül: ennyit az elfogulatlanságról?

A New York Times beszámolója szerint az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának egyik tagja, Samuel Alito kertjében fordítva lengett az amerikai zászló 2021 januárjában. Ebben az időszakban több, Donald Trump "valódi" győzelmét hirdető szimpatizáns is a fordított lobogóval szimbolizálta abba vetett hitét, hogy Joe Biden nem legitim módon lett amerikai elnökké választva. Korábban egy másik főbírót is bírálat ért vélt elfogultsága miatt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×