eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Kikaptak a férfi kézisek

A magyar férfi kézilabda-válogatott 31-29-re kikapott Svédország vendégeként barátságos mérkőzésen, hétfőn este Partillében. A két csapat szombat délután is megmérkőzött egymással, akkor Jönköpingben 29-29-es döntetlen született.

Svédország-Magyarország 31-29 (18-14)

Jerry Tolbring vezérletével már a találkozó elején elhúztak a hazaiak (4-1), a magyarok Mikael Appelgren kapus bravúros védései miatt nem tudtak felzárkózni, sőt a különbség tovább nőtt, ezért Ljubomir Vranjes szövetségi kapitánynak a 11. percben időt kellett kérnie (7-2).

Lékai Máté találataival megkezdte a felzárkózást a vendégcsapat (9-6), majd a német Lemgo jobbátlövője, Bartók Donát volt többször is eredményes, és Lékai újabb góljával egyenlítenie is sikerült a magyar válogatottnak (12-12).

A skandinávok edzője, Kristjan Andresson is időt kért, csapata ezután ismét megnyugtató előnyre tett szert (17-13), amit a szünet előtt már nem fenyegetett veszély.

A második félidő elején Juhász Ádám öt percen belül háromszor is betalált büntetőből (18-17), majd Bodó Richárd duplázott akcióból. Ahogyan szombaton, ezúttal is leginkább átlövésből voltak eredményesek a magyarok. A kihagyott helyzetek miatt egyenlíteni ekkor még nem tudtak, de Vranjes újabb időkérése után ez is összejött (23-23).

A házigazdák cserekapusa, Andreas Palicka is remekül védett, erre alapozva újfent ellépett csapata (29-26). A hajrában innen már nem tudtak visszakapaszkodni a magyarok, de a mérkőzés jelentős részében ezúttal is megfelelően helytálltak.

A mezőny legeredményesebb játékosa Simon Jeppsson volt nyolc góllal.

A magyar válogatott a pénteken kezdődő horvátországi Európa-bajnokságon az olimpiai címvédő Dániával, valamint Spanyolországgal és Csehországgal van egy csoportban Varasdon (Varazdin), a négyesből az első három helyezett jut majd a középdöntőbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×