eur:
392.93
usd:
366.26
bux:
66775.03
2024. április 26. péntek Ervin
Kézilabda-vb: meggyőző magyar siker a lengyelek ellen

Kézilabda-vb: meggyőző magyar siker a lengyelek ellen

Megszerezte második győzelmét is a kézilabda-világbajnokságon a magyar válogatott: Lengyelország ellen 31-28-ra nyert, és ezzel már biztosan továbbjut a csoportjából.

A biztos továbbjutásért harcolhatott a magyar válogatott a női kézilabda-világbajnokság csoportküzdelmeinek 4. fordulójában. Az eddig egy győzelem mellett két vereséget elkönyvelő együttes ellenfele Lengyelország volt, ami azért is pikáns párosítás volt, mert a magyarok szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen korábban évekig a lengyeleket irányította. 

Az utolsó fordulótól függetlenül a továbbjutást érő első négy helyet biztosíthatta a magyar csapat, és a tétnek megfelelően nehézkes volt a kezdés, igaz, az első negyedórában három kiállítás is nehezítette a dolgát. A vezetést csak a félidő derekán, 7-6-nál sikerült átvenni, de utána egy 4-0-s sorozattal magabiztos előnyt gyűjtött a válogatott, miközben a kapuban Bíró egyre több labdát tudott hárítani. A szünetre két gólra felzárkóztak a lengyelek (13-11), de a fordulás után hihetetlen rohamba kezdett a magyar együttes, és alig 9 perc után már nyolc góllal vezetett (22-16).

A lendületet az sem törte meg, hogy egy rosszul sikerült, sérülést okozó mozdulat után azonnal piros lapot kapott Kisfaludy. Az utolsó tíz percre már a cseresorát is beküldhette Rasmussen kapitány, s noha apadt az előnyből, végül 31-28-ra nyertek a magyarok. 

Pénteken 18 órától Csehország ellen az utolsó csoportmérkőzésen már az lesz a tét, hogy a harmadik vagy a negyedik helyen léphet-e a válogatott a legjobb 16 közé.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Ma 10 órától tartotta közgyűlését az OTP, ahol a részvényesek többek között döntöttek az osztalékfizetésről és saját részvények visszavásárlásáról. A rendezvényen beszédet mondott Csányi Sándor és Varga Mihály. A Portfolio az esemény helyszínéről tudósított.  A hazai részvénypiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. A rendezvényen részt vesz többek között Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. Jelentkezni és regisztrálni itt lehet, a program itt olvasható, az előadóink listája itt található.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×