eur:
392.93
usd:
366.84
bux:
66913.39
2024. április 26. péntek Ervin
Drasztikus lépést jelentett be az FTC a késelés után

Drasztikus lépést jelentett be az FTC a késelés után

Nagyjából ötven szurkolót azonosítanak, a vizsgálat lezárásáig felfüggesztik a belépésre jogosító kártyáikat.

A szombati FTC-DVSC labdarúgó-mérkőzés szünetében kitört verekedés után, amelyben a rendőrség információi szerint két ember súlyosan, egy pedig könnyebben megsérült, csak egy szűkszavú közleményt adott ki a rendező klub, most azonban az FTC hivatalos honlapján Baranyai Imre biztonsági főnök adott tájékoztatást a klub nevében.

Mint írja, jelentős szurkolói rendbontás történt, és az FTC mindenben együttműködik a rendőrséggel. A rendelkezésre álló felvételeket és dokumentumokat átadták a hatóságnak, és a klub a legszigorúbb eljárást várja el a bűnüldöző szervektől. 

"Körülbelül 50 ember, szervezetten vett részt a történtekben, közülük mindenkit be tudunk azonosítani.

A stadion technikai rendszere erre tökéletesen alkalmas.

Lassú a folyamat, de senki sem fogja megúszni,

azok sem, akik maszkot húztak, vagy akik többször is ruházatot és cipőt váltottak, hogy megnehezítsék a későbbi azonosítást" - írja a biztonsági vezető, és jelezte, kérik a szurkolótábor vezetőit, hogy segítsék az elkövetők azonosítását. 

"A verekedésekben résztvevőknek - a vizsgálatok lezárásáig -

haladéktalanul felfüggesztjük a belépésre jogosító szurkolói kártyáját, a

nnak is, aki kést hozott be, azoknak is, akik megszegték bármilyen egyéb módon a pályarendszabályban foglaltakat" - áll a közleményben. Baranyai Imre jelezte, a biztonsági szolgálat kizárólag ruházat átvizsgálására jogosult, testüreg motozást nem hajthat végre, a fémdetektoros kapuk használata viszont lassítaná a beléptetést, akár 4-5 óra időtartamra is elhúzódhat. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a 24.hu megkeresésére közölte, két embert súlyos testi sértés bűntettének gyanújával hallgattak már ki, ők jelenleg őrizetben vannak, és kezdeményezik az előzetes letartóztatásukat, illetve a bíróság elé állításukat.

Három és fél év után ez volt az első meccs, amelyre visszatértek a ferencvárosi ultrák a stadionba. A közel 20 ezer néző előtt a Fradi 2-1-re nyert.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×