eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Változik a Magyar Nagydíj időpontja

Nem rendeznek futamot Németországban a 2017-es Formula-1-es világbajnoki sorozatban, a Magyar Nagydíjra pedig a legutóbbi terveknek megfelelően július 30-án kerül sor.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szerdán hozta nyilvánosságra a véglegesített jövő évi versenynaptárat, amelyből éppen az új világbajnoknak, a német Nico Rosbergnek és csapatának, a Mercedesnek a hazai futama került ki.

A hockenheimi GP törlésére előzetesen már lehetett számítani, mert a versenypályát üzemeltető cég nem tudott megegyezni az F1-et vezető Bernie Ecclestone-nal.

Az idén sikeresen debütáló bakui versenyt Európa Nagydíj helyett jövőre már Azerbajdzsáni Nagydíjnak nevezik majd, s június 18. helyett június 25-én rendezik meg, hogy ne essen egybe a legendás Le Mans-i 24 órás viadal időpontjával.

A brazíliai és a kanadai futam sorsa szintén kérdéses volt, de végül mindkét helyszín maradt, így jövőre 20 versenyből áll majd a szezon.

A 2017-es idény március 26-án, Melbourne-ben kezdődik és november 26-án, Abu-Dzabiban ér véget.

A 2017-es F1-es versenynaptár:

------------------------------

március 26.: Ausztrál Nagydíj, Melbourne

április 9.: Kínai Nagydíj, Sanghaj

április 16.: Bahreini Nagydíj, Szahír

április 30.: Orosz Nagydíj, Szocsi

május 14.: Spanyol Nagydíj, Barcelona

május 28.: Monacói Nagydíj, Monte-Carlo

június 11.: Kanadai Nagydíj, Montreál

június 25.: Azerbajdzsáni Nagydíj, Baku

július 9.: Osztrák Nagydíj, Spielberg

július 16.: Brit Nagydíj, Silverstone

július 30.: Magyar Nagydíj, Mogyoród (Hungaroring)

augusztus 27.: Belgium, Spa-Francorchamps

szeptember 3.: Olasz Nagydíj, Monza

szeptember 17.: Szingapúri Nagydíj, Szingapúr

október 1.: Malajziai Nagydíj, Sepang

október 8.: Japán Nagydíj, Szuzuka

október 22.: Egyesült Államok Nagydíja, Austin

október 29.: Mexikói Nagydíj, Mexikóváros

november 12.: Brazil Nagydíj, Sao Paulo

november 26.: Abu-Dzabi Nagydíj, Abu-Dzabi

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×