eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Murray-Djokovic álomdöntő Wimbledonban

A brit Andy Murray mérkőzhet meg vasárnap Novak Djokoviccsal a wimbledoni nyílt teniszbajnokság férfi egyesének döntőjében, mivel a pénteki második elődöntőben négy játszmában legyőzte a lengyel Jerzy Janowiczot.

Az első szettben meglepetésre nagyon jól tartotta magát a remekül adogató 22 éves lengyel játékos. Olyannyira, hogy a rövidítésben magabiztosan múlta felül tapasztaltabb és esélyesebb ellenfelét.

A második játszma viszont azzal indult, hogy Murray elvette Janowicz adogatását, ezzel ki is zökkentette a ritmusból a lengyel teniszezőt, aki azonban így is kétszer majdnem visszabrékelt. A tavalyi olimpia skót bajnoka viszont mindegyik éles helyzetben jól koncentrált ebben a szakaszban, hozta szerváit, ezzel egyenlített.

Aztán a harmadik szettet is 6:4-re nyerte meg, azzal a különbséggel, hogy akkor brékhátrányból kellett visszakapaszkodnia.

Ezt követően a sötétedés miatt be kellett húzni a tetőt, s félórás szünet után folytatódott a mérkőzés.

A rövid szünet Murray-nek tett jót. A brit teniszező végig vezetve simán nyerte a negyedik játszmát 6:3-ra a 24. helyen kiemelt lengyel teniszező ellen, és ezzel tavalyi rsézvétele után ismét ott lehet a wimbledoni döntőben.

(A 26 éves Murray eddig hat Grand Slam-tornán jutott döntőbe, de csak egyszer - tavaly a US Openen - győzött. Janowicz még nem volt finalista GS-viadalon.)

Eredmény:
elődöntő, férfiak:

Murray (brit, 2.)-Janowicz (lengyel, 24.) 6:7 (2-7), 6:4, 6:4, 6:3

korábban:
Djokovic (szerb, 1.)-Del Potro (argentin, 8.) 7:5, 4:6, 7:6 (7-2), 6:7 (6-8), 6:3

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×