Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Murray-Djokovic álomdöntő Wimbledonban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A brit Andy Murray mérkőzhet meg vasárnap Novak Djokoviccsal a wimbledoni nyílt teniszbajnokság férfi egyesének döntőjében, mivel a pénteki második elődöntőben négy játszmában legyőzte a lengyel Jerzy Janowiczot.

Az első szettben meglepetésre nagyon jól tartotta magát a remekül adogató 22 éves lengyel játékos. Olyannyira, hogy a rövidítésben magabiztosan múlta felül tapasztaltabb és esélyesebb ellenfelét.

A második játszma viszont azzal indult, hogy Murray elvette Janowicz adogatását, ezzel ki is zökkentette a ritmusból a lengyel teniszezőt, aki azonban így is kétszer majdnem visszabrékelt. A tavalyi olimpia skót bajnoka viszont mindegyik éles helyzetben jól koncentrált ebben a szakaszban, hozta szerváit, ezzel egyenlített.

Aztán a harmadik szettet is 6:4-re nyerte meg, azzal a különbséggel, hogy akkor brékhátrányból kellett visszakapaszkodnia.

Ezt követően a sötétedés miatt be kellett húzni a tetőt, s félórás szünet után folytatódott a mérkőzés.

A rövid szünet Murray-nek tett jót. A brit teniszező végig vezetve simán nyerte a negyedik játszmát 6:3-ra a 24. helyen kiemelt lengyel teniszező ellen, és ezzel tavalyi rsézvétele után ismét ott lehet a wimbledoni döntőben.

(A 26 éves Murray eddig hat Grand Slam-tornán jutott döntőbe, de csak egyszer - tavaly a US Openen - győzött. Janowicz még nem volt finalista GS-viadalon.)

Eredmény:
elődöntő, férfiak:

Murray (brit, 2.)-Janowicz (lengyel, 24.) 6:7 (2-7), 6:4, 6:4, 6:3

korábban:
Djokovic (szerb, 1.)-Del Potro (argentin, 8.) 7:5, 4:6, 7:6 (7-2), 6:7 (6-8), 6:3