Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Wéber: Még mindig Button a legesélyesebb a vb-címre

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Érezhető előnyt jelent a Formula-1-es világbajnoki pontversenyben élen álló Jenson Buttonnek, hogy riválisai az elmúlt hetekben egymástól is vettek el pontokat - hangsúlyozta az InfoRádió Aréna című műsorában Wéber Gábor szakkommentátor.

A pontversenyben élen álló versenyzők közül a legnagyobb eséllyel a Brawn GP pilótája, Jenson Button lehet világbajnok, míg a legkisebb sansza csapattársának, Rubens Barrichellónak van a végső győzelemre - vélekedett Wéber Gábor Formula-1-es szakkommentátor az InfoRádió Aréna című műsorában.

Bár a brazil versenyző teljesítménye az idény kezdete óta javult, időnként még a nyertesnek tűnő helyzetekben sem tudja kiharcolni a győzelmet, sőt, pozíciókat veszít, részben a taktika, részben a saját tempója miatt. Button ezzel ellentétben a legrosszabb szituációkban is képes megszerezni a lehető legtöbb pontot - magyarázta.

A Red Bull esetében nehezebb megjósolni, melyik pilótának nagyobb az esélye a világbajnoki cím megszerzésére, ők ugyanis egymással is versenyeznek - jegyezte meg Wéber Gábor.

Hosszú idő után

Rekordnak számít, hogy Mark Webber, a Red Bull versenyzője a 130. nagydíján állhatott fel először a dobogó legmagasabb fokára. Több olyan pilóta is szerepelt a sorozatban, aki többszörös futamgyőztes, akár világbajnok is lehetett volna, nyernie mégsem sikerült soha - ilyen volt például az új-zélandi Chris Amon - emlékeztetett a szakkommentátor.

Wéber Gábor szerint Webber valószínűleg sosem nyert volna nagydíjat, ha az idei Red Bull autója nem sikerül jól. Megjegyezte ugyanakkor, hogy az ausztrál pilótának idén talán már hamarabb összejött volna a futamgyőzelem, ha decemberben nem éri súlyos kerékpáros baleset, és nem törik el a lába és a válla.

Abból a szempontból is jelentős Mark Webber nürburgringi győzelme, hogy korábban úgy tűnt, csapattársa, Sebastian Vettel komoly előnyre tesz szert vele szemben, ám az ausztrál nem zuhant össze - mondta Wéber Gábor, aki szerint éppen ezért nem lehet megjósolni, melyikük lesz sikeresebb.

Hanganyag: Farkas Dávid