eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Wéber: Még mindig Button a legesélyesebb a vb-címre

Érezhető előnyt jelent a Formula-1-es világbajnoki pontversenyben élen álló Jenson Buttonnek, hogy riválisai az elmúlt hetekben egymástól is vettek el pontokat - hangsúlyozta az InfoRádió Aréna című műsorában Wéber Gábor szakkommentátor.

A pontversenyben élen álló versenyzők közül a legnagyobb eséllyel a Brawn GP pilótája, Jenson Button lehet világbajnok, míg a legkisebb sansza csapattársának, Rubens Barrichellónak van a végső győzelemre - vélekedett Wéber Gábor Formula-1-es szakkommentátor az InfoRádió Aréna című műsorában.

Bár a brazil versenyző teljesítménye az idény kezdete óta javult, időnként még a nyertesnek tűnő helyzetekben sem tudja kiharcolni a győzelmet, sőt, pozíciókat veszít, részben a taktika, részben a saját tempója miatt. Button ezzel ellentétben a legrosszabb szituációkban is képes megszerezni a lehető legtöbb pontot - magyarázta.

A Red Bull esetében nehezebb megjósolni, melyik pilótának nagyobb az esélye a világbajnoki cím megszerzésére, ők ugyanis egymással is versenyeznek - jegyezte meg Wéber Gábor.

Hosszú idő után

Rekordnak számít, hogy Mark Webber, a Red Bull versenyzője a 130. nagydíján állhatott fel először a dobogó legmagasabb fokára. Több olyan pilóta is szerepelt a sorozatban, aki többszörös futamgyőztes, akár világbajnok is lehetett volna, nyernie mégsem sikerült soha - ilyen volt például az új-zélandi Chris Amon - emlékeztetett a szakkommentátor.

Wéber Gábor szerint Webber valószínűleg sosem nyert volna nagydíjat, ha az idei Red Bull autója nem sikerül jól. Megjegyezte ugyanakkor, hogy az ausztrál pilótának idén talán már hamarabb összejött volna a futamgyőzelem, ha decemberben nem éri súlyos kerékpáros baleset, és nem törik el a lába és a válla.

Abból a szempontból is jelentős Mark Webber nürburgringi győzelme, hogy korábban úgy tűnt, csapattársa, Sebastian Vettel komoly előnyre tesz szert vele szemben, ám az ausztrál nem zuhant össze - mondta Wéber Gábor, aki szerint éppen ezért nem lehet megjósolni, melyikük lesz sikeresebb.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×