eur:
389.49
usd:
361.69
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kemény Dénes: "Kevésbé vagyunk esélyesek, mint három éve"

Nem nagyobb a nyomás a magyar férfi vízilabda-válogatotton csak azért, mert a közvélemény és a sporttársadalom is aranyérmet vár az együttestől a pekingi olimpián - mondta a szövetségi kapitány az InfoRádiónak. Kemény Dénes ugyanakkor elismerte: a magyar válogatott esélyei rosszabbak, mint az athéni olimpia előtt.

Hogyan látja a magyar válogatott esélyeit az olimpia előtt kevesebb mint egy évvel?

Úgy vélem, az esélyek Athénhoz képest változtak valamennyit, kevésbé vagyunk esélyesek, mint három éve. Bármilyen színű érem jó teljesítménynek számít, de ettől még saját magunktól ugyanúgy az aranyat várjuk el, mint bármikor máskor.

Be lehet vetni új eszközöket a felkészülés során, például a vetélytársak edzéseinek megfigyelését?

Egy olasz-horvát nyilvános edzés megfigyelésének elvileg nincsen akadálya, gyakorlatilag viszont aznap valószínűleg nekünk is edzésünk van Budapesten, így én nem tudok elutazni. Ha megjelennék biztosan leültetne maga mellé valamelyik edző, elbeszélgetnénk, én közben nézném az edzést, utána esetleg meg is vacsoráznánk - ám igazából ezt nem nagyon illik. Ilyenkor, amikor az ember műhelydolgokat gyakorol, akkor azt az ellenfél természetesen látja, de egy harmadik fél nem. Én ennek ellenére soha nem küldtem el egyetlen edzőt sem a saját edzésemről.

Mások edzésének a megfigyelését a gyengeség jeleként értelmeznék?


Akár az is lehetne, és egyszerűen nem illik. Szerintem csodafegyverek nincsenek, az ellenfél játékosainak elemzése főleg nem az, hiszen amióta kapitány vagyok, ezt azóta csináljuk. Ez nem újdonság. Az edzésmetódus megbolygatásában viszont továbbra is látok lehetőséget. Vannak reflexek, melyek miatt bizonyos dolgok már nem meglepőek a játékosok számára, hiába tudják, hogy tudatosan, céllal csinálom, és mivel hisznek benne, teljes erőbedobással dolgoznak, mégis talán érdemes változtatni. Elképzelhető, hogy a rosszabb jobb, ha az újdonság, friss inger. Nekik sem lehet egyszerű tizenkettedszer nekifogni a felkészülésnek ugyanazzal az edzővel.

A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányával, Kemény Dénessel készült interjút teljes terjedelmében meghallgathatják szombaton délután egy órától az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 20:50
×
×
×
×