eur:
392.93
usd:
366.26
bux:
66775.03
2024. április 26. péntek Ervin

Talmácsi a hetedik helyről rajtolhat Mugellóban

Talmácsi Gábor a hetedik helyről indulhat a 125 köbcentisek között vasárnap, a gyorsaságimotoros-világbajnokság hatodik, olaszországi futamán, Mugellóban.

Tóth Imre, a nyolcadliteresek között versenyző másik magyar a 28. helyen zárta a kvalifikációt.
   
A második, mindent eldöntő szombati időmérő edzés kezdetére teljesen felszáradt a mugellói pálya, és ez már kedvezett a motorosoknak.

Már az elején látszott, hogy remek időket mehetnek a pilóták. Először a pontversenyben éllovas spanyol Alvaro Bautista került a bűvös két perc alá, Talmácsi viszont egyelőre csak "kóstolgatta" az aszfaltcsíkot, majd negyedóra elteltével alaposan ráijesztett a többiekre és megelőzte valamennyi ellenfelét.

A 25 éves magyar motoros - aki pályafutása első futamgyőzelmét egy esztendeje éppen itt Mugellóban szerezte meg - sokáig az élen volt, ám a többiek sem tétlenkedtek: előbb a cseh Lukas Pesek, majd két perccel a zárás előtt az olasz Mattia Pasini is megelőzte, és végül a hetedik rajtkockát sikerült megszereznie.

"Összességében elégedett vagyok az eredménnyel, bár egy jobb gumiválasztással talán még előkelőbb helyen végezhettem volna" - mondta a kvailfikáció után Talmácsi.

"Szerencsére a váll- és egyéb sérüléseim nem zavartak és ez már jó előjel a vasárnapi versenyre. Úgy érzem jó úton haladunk a csapattal, mert sikerült végre egy versenyképes motort összehozni" - tette hozzá a motoros.

Tóth Imre viszont elkeseredetten nyilatkozott:

"Hiába javultam több mint másfél másodpercet, nemhogy előre, hanem még hátrébb kerültem" - mondta. "Remélem vasárnap egy jó rajttal, kemény versenyzéssel előrébb kerülök."

A 125 kcm-esek vasárnap korán kelnek: 8:45-kor bemelegítő edzés lesz, majd 11 órakor kezdődik a GP-futam: húsz kör vár rájuk az 5245 méteres, lejtői és merész emelkedői miatt hullámvasútra emlékeztető pályán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Ma 10 órától tartotta közgyűlését az OTP, ahol a részvényesek többek között döntöttek az osztalékfizetésről és saját részvények visszavásárlásáról. A rendezvényen beszédet mondott Csányi Sándor és Varga Mihály. A Portfolio az esemény helyszínéről tudósított.  A hazai részvénypiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. A rendezvényen részt vesz többek között Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. Jelentkezni és regisztrálni itt lehet, a program itt olvasható, az előadóink listája itt található.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×