eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Elődöntős a Veszprém

Bejutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjébe a Veszprém, mert a nyolc között a kétgólos franciaországi vereség után otthon 27-22-re nyert a Montpellier ellen.

A több Európa-bajnokkal felálló A Montpellier remekül kezdett, Hmam vezérletével 5-2-re elhúzott, jelezve, hogy nem ijedt meg a félelmetes légkörtől.

Emberhátrányban nem nőtt a különbség, ugyanakkor Omeyer a kezdetektől, Sola pedig a 10. perctől védett jól. Kapusának hárításaira alapozva a Veszprém megkezdte a felzárkózást, és a 18. percre sikerült egyenlíteni (7-7).

Aztán létszámfölényben már a hazaiak vezettek, de ez nem tartott sokáig, mert a keményen védekező francia alakulat fordított (9-10). Ekkor Zdravko Zovko, a Veszprém edzője időt kért, és ez hatott, mert a 28. percre ledolgozta összetettbeli hátrányát a magyar bajnok (13-11), és a lendület a szünetig kitartott.

A fordulás után a Veszprém ellépett 15-11-re, ám a Montpellier nem adta fel, és felzárkózott, mi több, Perez kiállítása alatt 16-15-re módosult az állás. Azonos létszámban viszont megint a vendéglátók irányítottak, ráadásul a Solát váltó fiatal Tatai három lövést is fogott gyors egymásutánban.

A kiváló szakaszt produkáló hazaiak 21-16-ra elhúztak, amikor a franciák kénytelen voltak időt kérni, mert veszélyben látták a továbbjutásukat.

A kis szünet után mindkét gárda kiemelkedően védekezett, ez a Veszprémnek kedvezett, hiszen fogyott az idő, és a különbség még egy kicsit nőtt is.

Az utolsó tíz perc 23-17-es előnyről indult, és a Montpellier 8 perc után dobott ismét gólt. Az utolsó pillanatig harcoló franciák a végső rohamra indultak, és Lapcevic büntetése alatt feljöttek 25-21-re, de a végjátékot jobban bírta a magyar bajnok.

A Veszprém 2002-ben finálét játszott a legrangosabb európai kupában, majd a rákövetkező idényben az elő-, tavaly és tavalyelőtt pedig a negyeddöntőben búcsúzott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×