eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Egy világhírű mezzoszoprán és a barokk gitár Jimi Hendrixe a Müpában

Vasánap egy különleges koncerttel, Magdalena Kožená spanyol barokk dalok és flamenco estjével indul az Európai Hidak Fesztiválja a Müpában. Az egyhetes program középpontjában idén Spanyolország áll - mondta az InfoRádiónak Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója.

Öt évvel ezelőtt kezdtük el ezt fesztiválsorozatot a Budapesti Fesztiválzenekarral - mondta az InfoRádió kérdésére Káel Csaba. A Müpa vezérigazgatója hozzáteszi: "Fisher Ivánnal azt gondoltuk végig, hogy itt, Európában van egy missziónk, aminek lényege közelebb hozni a földrész népeit".

Közös jövőt építünk, együtt vagyunk egy olyan tradicionális helyen mint Európa, és mégsem tudunk eleget egymásról. Így alakult ki a fesztivál formája: minden évben vendégül látni, bemutatni egy országot.

Most Spanyolország jön egy hétre a Müpába, ahol bemutatják a spanyol kultúra egyes szeleteit. A vasárnap nyitóprogram azért izgalmas Káel szerint, mert feltárja a spanyol barokk világát, amivel nagyon is érdemes megismerkedni, de mi mégis igen keveset tudunk erről a területről.

A nyitókoncert főszereplője a világhírű cseh mezzoszoprán, Magdalena Kožená, aki egy Carmen-produkció előkészületei során került szorosabb kapcsolatba a spanyol dalrepertoárral és a flamencóval. Kožená korunk egy legjelentősebb énekesnője, aki minden zene felé teljes odaadással fordul, és partnerei sem akárkik: a Compañia de Flamenco a táncos-koreográfus Antonio Ríos Fernández („El Pipa”) vezetésével, és a kiváló Pierre Pitzl („a barokk gitár Jimi Hendrixe”) által irányított, közel két évtizede működő Private Musicke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×