eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Ingyenes koncertek az országban - itt a lista!

Ingyenes koncertek az országban - itt a lista!

Harmadik alkalommal rendezik meg idén nyáron a Klassz a pARTon komolyzenei koncertsorozatot. Az ingyenes koncerteknek Balaton- és a Duna-parti települések, valamint Esztergom és Budapest ad otthont július 15. és augusztus 6. között.

„Nagyon örülök, hogy immár harmadik alkalommal hirdethetjük, hogy Klassz a pARTon” - mondta Érdi Tamás zongoraművész, a komolyzenei koncertsorozat házigazdája.

A hangversenyeken az idén 50 éve elhunyt Kodály Zoltánra és a tavaly elhunyt Kocsis Zoltánra is emlékeznek majd. A Miniszterelnökség 50 millió forintos támogatásának köszönhetően a kamarazenekarok mellett ezúttal nagyzenekarok is helyet kaphattak a programban – mondta É. Szabó Márta, a szervező Cimbora Alapítvány elnöke.

„Ez csak egy lebegő cél, hogy például Kodály. Nagyon sok helyen megszólal egy-egy Kodály-mű valóban, hiszen Kodály-év van, de a legfontosabb szempont, hogy nyár van.

Elsősorban a szórakoztatás és az élvezet volt a válogatási szempont.”

A nyáresti komolyzenei koncerteknek Balatonalmádi, Vörösberény, Balatonfüred, Csopak, Gyenesdiás, Gyulakeszi, Keszthely, Paloznak, Szigliget, Budapest, Esztergom ad otthont.

Az eseményen fellép – többek között - az Óbudai Danubia Zenekar, az Anima Musicae Kamarazenekar, a Nemzeti Filharmonikusok Kamarazenekara valamint az Eckhardt Quartett, a Keller Kvartett, Érdi Tamás, Ránki Fülöp és Kocsis Krisztián zongoraművészek, Balázs János zongoraművész pedig Lajkó Félix hegedűművésszel lép fel. Vigh Andrea hárfaművész Szabadi Vilmos hegedűművésszel ad közös koncertet. A hangversenyeket Medveczky Ádám, Hamar Zsolt, Farkas Róbert és Ajtony Csaba vezényli.

A kamarazene mellett nagyzenekari koncertekkel, operaáriákkal, fúvósokkal és gyerekeknek szóló programokkal is várják a közönséget.

Kertesi Ingrid és Gulyás Dénes tanítványai idén is egy Varázsfuvola-előadással készülnek, ezúttal a balatonalmádi vízparton.

„Ez nem az a Varázsfuvola lesz, ami tavaly volt Füreden. Mozart ugyan Mozart marad, de megpróbáljuk a különleges helyhez idomítani” – mondta Gulyás Dénes.

A fesztiválon idén is fellépnek a MOL Tehetségtámogató Program nyertesei. A budapesti koncert a Pest Megyei Kormányhivatal udvarán lesz, a Grazioso Kamarazenekart Hamar Zsolt vezényli, és a fiatal, francia hegedűművész, Hildegarde Fesneau játszik majd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×