eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Csak másfél évet kapna a Vígszínház igazgatója

Öt helyett mindössze másfél évre szólna a Vígszínház következő igazgatójának a kinevezése - legalábbis ez derül ki a Fővárosi Közgyűlés honalapján megjelent közleményből. A poszt két várományosa Eszenyi Enikő és Balázs Péter.

2014 júniusáig nevezné ki a Fővárosi Közgyűlés a Vígszínház igazgatóját - hívta fel a figyelmet a vs.hu a testület honlapján megjelent információra.

A jelenlegi igazgató, Eszenyi Enikő mandátuma 2014. január végén jár le. A pályázat kiírásáról szóló előterjesztésről csütörtökön dönthet a Közgyűlés. A másfél éves időtartam meglepő: az igazgatói megbízatás általában 5 évre szól, a szeptember végén eredménytelennek nyilvánított pályázatot is ennyi időre írták ki.

Eszenyi Enikő mellett Balázs Péter, a szolnoki Szigligeti Színház vezetője pályázott az igazgatói posztra. A bírálóbizottság nem tudott dönteni (mindkét pályázatot hárman-hárman támogatták, Eszenyi két nemet, Balázs két tartózkodást kapott), erre hivatkozva nyilvánította érvénytelennek, és nem pedig eredménytelennek a pályázatot a Közgyűlés. A testület honlapján található előterjesztés azzal is számol, hogy ha nem lesz eredményes az eljárás, akkor a jelenlegi igazgató mandátumát hosszabbítják meg az új vezető megválasztásáig.

Az előterjesztésből nem derül ki, miért másfél évre választanának igazgatót. Tarlós István főpolgármester korábban magánvéleményként azt mondta, meg kellene hosszabbítani Eszenyi Enikő mandátumát egy évvel, és csak a választások után kellene pályázatot kiírni a posztra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×