eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Mátol négy napon át újra Moziünnep

Hatodik alkalommal várja országszerte 41 város 98 filmszínháza szeptember 17. és 20. között a Moziünnep látogatóit. Az idei évben is több külföldi és magyar film lesz látható premier előtt a mozikban, és a négy nap során kedvezményes áron, maximum 550 forintért lehet belépőt váltani.

A Moziünnep alkalmából premier előtt láthatóa többi közt Pedro Almodóvar legújabb filmje, a Megtört ölelés Penélope Cruz főszereplésével, és a Pippa Lee négy élete című lélektani dráma, melyben Keanu Reeves, Winona Ryder, Juianne Moore és Monica Belucci játssza a fontosabb szerepeket.

Szintén a bemutató előtt vetítik a mozik az Admirális című I. világháborús romantikus orosz drámát, A csúf igazság című romantikus vígjátékot és a Családban marad című izlandi komédiát.

A külföldi filmek mellett most is több magyar alkotás látható a hivatalos bemutató előtt, így Pater Sparrow Stanislaw Lem-adaptációja, az 1, a Tréfa című Kosztolányi-feldolgozás, amelyért Gárdos Péter az idei Filmszemlén a Legjobb rendező díját vehette át, az elsőfilmes Mátyássy Áron Utolsó idők című drámája, amely elnyerte a Filmszemle fődíját, az Arany Orsót, valamint Dyga Zsombor Köntörfalak című filmje. A premier előtti vetítések mellett több olyan film is újra látható lesz a mozikban, amiket már levettek a műsorról, mint a Gettómilliomos, a Mamma Mia, a Made in Hungaria, a Start Trek vagy A felolvasó, és láthatók lesznek a nyár népszerű filmjei, mint a Jégkorszak 3. - A dínók hajnala, a G-Force - Rágcsávók, továbbá a Harry Potter és a Félvér Herceg.

A jegyszedők között ebben az évben is több hírességgel lehet találkozni, többek közt Szujó Zoltán, Cseh László, LL Junior, az Animal Cannibals, Sub Bass Monster és Csonka András várja majd a filmbarátokat egy-egy előadás előtt, és több magyar film vetítése után rendeznek közönségtalálkozót, ahol a nézők feltehetik kérdéseiket az alkotóknak.

A hatodik éve nagy sikerrel megrendezett vetítéssorozat sikeréről Tamás Dorka, a rendezvény sajtóreferense az InfoRádiónak elmondta: a Moziünnepen az elmúlt években átlagosan fél millió jegy kelt el, ami a filmszínházak éves 10 milliós bevételének megközelítőleg 5 százaléka. A négy nap során a mozik látogatottsága hozzávetőlegesen háromszorosa egy szokásos, teljes heti nézőszámnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×