eur:
392.12
usd:
366.57
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Jacko utolsó üzenetei

Néha bódult állapotról tanúskodó, néha rejtélyes üzenetek sorát hagyta hátra halála előtt néhány órával Michael Jackson.

A pop koronázatlan királya, aki 50 évesen, több hónaposra tervezett londoni koncertsorozatának nyitánya előtt néhány nappal halt meg, a News of the World - a legnagyobb vasárnapi brit bulvárlap - helyszíni riportja szerint fürdőszobája aranykeretes tükrére ragasztotta a világnak és saját magának szánt üzeneteit.

A lap által látott üzenetek egyike arra emlékezteti az utókort, hogy "a holnap gyönyörű jövőt ígér". Jacko egyik barátjának értelmezése szerint ez felfedi, hogy az énekes élete utolsó pillanatáig "mennyire pozitívan" látta a világot - írta a brit újság.

Egy másik, nagybetűs kézírással papírra vetett rövid feljegyzésben az áll: "Szeretetet, sohasem erőszakot".

"Hálás vagyok, hogy a csodák mágnese lehetek" - olvasható egy további papírlapon. Ez a kifejezés a szenvedélybetegségükből, például alkoholizmusukból kigyógyulók amerikai önsegítő programjának jelmondata. Jackson barátai azt mondták a News of the Worldnek: ebből az üzenetből arra következtetnek, hogy a világsztár segítségért kiáltott gyógyszerfüggősége leküzdéséhez.

Egy prózaibb üzenetben Michael Jackson a jelek szerint saját magát próbálta emlékeztetni arra, hogy londoni koncertsorozatán ki ne hagyja egyik legnagyobb, Lionel Ritchie-vel közösen írt, 1985-ben felvett slágerét. "Énekeld a We Are The World című számot is az előadáson" - áll a cetlin. Egy másikon arra figyelmezteti magát, hogy fel kell hívnia Rod Temperton brit dalszerzőt és producert, aki több Jackson-világsiker társszerzője volt.

A News of the World forrásai szerint ez utóbbi üzenetek Jacko aggasztó szellemi állapotáról tanúskodnak, mivel "egészen nyilvánvaló dolgokra" is emlékeztetnie kellett magát. Az egyik bennfentes azt mondta: egyértelmű, hogy a énekes által szedett gyógyszerek "óriási mértékben hatottak" gondolkodására és memóriájára.

A tizenháromszoros Grammy-díjas világsztár júliusban kezdte volna maratoni koncertsorozatát a délkelet-londoni Greenwich közelében lévő, húszezer fős befogadóképességű O2 rendezvénycsarnokban. Ez lett volna a nagy visszatérés a több mint egy évtizedes turnészünet után.

A szervezők először tíz koncertet hirdettek meg, a rajongók minden várakozást felülmúló rohama láttán azonban egymás után hosszabbítgatták szeptemberig, majd 2010 februárjának elejéig, aztán február végéig az előadássorozatot, amely végül már ötven fellépésből állt volna.

Sokan már ekkor megkérdőjelezték, hogy a sztár, akinek különböző egészségügyi problémáiról - köztük állítólagos bőrrákjáról - folyamatosan jelentek meg értesülések a londoni bulvársajtóban, bírja-e majd ezt a hatalmas koncertfolyamot, amelyre 750 ezer jegyet adtak el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×