eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ingyenes BKV-körjáratok a Múzeumok Éjszakáján

Négy különjárattal segíti a BKV a múzeumlátogatókat a Múzeumok Éjszakáján, szombat este hat órától éjjel kettőig. A szolgáltatás múzeumi belépővel rendelkező utasok számára ingyenesen vehető igénybe - számolt be az InfoRádiónak a BKV Zrt. szóvivője.

A BKV négy útvonalon indít járatokat a Múzeumok Éjszakáján, szombat 18 órától vasárnap hajnali kettőig - mondta el az InfoRádiónak Kiricsi Karola.

A belvárosi múzeumi körjárat végállomása a Deák Ferenc térnél, a 16-os és a városnéző busz megállójában van. A járat este 6 és éjfél közt 7-8 percenként jár, éjfél után pedig 10 percenként indul. A többi közt érinti az Országos Evangélikus Múzeumot, a Postamúzeumot, a Terror Házát és a Szépművészeti Múzeumot is.

A Ludwig Múzeumhoz köthető járat 10 percenként indul a 9-es autóbusz Deák Ferenc téri végállomásáról, eljuthatunk vele a Zwack Unicum Múzeumba és az Országos Műszaki Múzeumba is.

A budai múzeumi körjárat úgyszintén a Deák Ferenc téren, a 9-es busz megállója mögött áll meg. 18 óra és éjfél közt 5 percenként indul, és érinti például az Orvostörténeti Múzeumot, a Magyar Nemzeti Galériát vagy épp a Hadtörténeti Múzeumot.

Végül az óbudai körjárat a Batthyányi téren várakozik az érdeklődőkre, és érinti a Vasarely Múzeumot, a Kassák Múzeumot, a Magyar Építészeti Múzeumot vagy épp a Kiscelli Múzeumot.

A járatokat ingyenesen vehetik igénybe a múzeumi belépővel rendelkezők.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×