eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Adventi készülődés és a Macskafogó 2.

Adventi, karácsonyi programok és filmfesztiválok követik egymást december első hétvégéjén. Aki akar, csokoládé különlegességekkel ismerkedhet, a gyermekek pedig adventi koszorút és karácsonyi kellékeket is készíthetnek. Aki még nem hangolódott rá a karácsonyra, az filmfesztiválok közül választhat, vagy megnézheti színpadon a Belgát.

A december és az advent kezdetével a hétvégi programok már a karácsonyi előkészületek hangulatát tükrözik. A hagyományos vásárok megszokott helyszínei közül kiemelkedik Nagytétényi kastélymúzeum "Karácsony a kastélyban" című programsorozata, ahol idén iparművészek karácsonyfáiból rendeznek kiállítást.

Adventi készülődés lesz a Fűvészkertben is, ahol vasárnap délelőtt 10 és délután 1 között a gyerekek adventi koszorúkat, asztali díszeket és karácsonyi üdvözlőkártyákat készítenek, valamint megismerkedhetnek az adventi népszokásokkal.

Az óbudai Fő téren december 1-étől, reggel 8 és este 10 között díjmentesen használható műjégpálya várja a korcsolyázókat.

Szintén a Fő téren, de már Szentendrén, a karácsonyi vásár színpadán zenészek és művészcsoportok lépnek fel, a gyerekeknek állatsimogatóval és kézműves műhelyek kedveskednek.

A Nemzeti Múzeumban a karácsonyi ünnepkör és a betlehemállítás nápolyi hagyományát bemutató kiállítás látható, itt szombaton fél 11-től textil karácsonyfadíszeket készíthetnek az ide látogatók.

Csokoládé Szalon

A karácsony nem múlhat el édességek nélkül, a hétvégén a Vam Design Centerben megrendezett Csokoládé Szalon az édesség történetét, fajtáit mutatja be, de divatbemutató, beszélgetések és játszóház is várja az érdeklődőket.

Aki a hideg elől inkább egy moziba menekülne, a hétvégén több filmfesztivál programjából is válogathat. Az Uránia és a Toldi moziban az Anilogue nemzetközi animációs filmfesztivált rendezik meg. Itt az európai versenyfilmek, valamint japán és amerikai függetlenfilmes alkotások mellett a rajzfilmrajongók megtekinthetik a Macskafogó 2. részének egy hosszabb ízelítőjét.

Az Örökmozgó Filmmúzeum a 2000-es évek ausztrál filmjeiből nyújt részletes válogatást, az Európa Filmhónap pedig fesztiváldíjas alkotásokból válogat a Művész Moziban.

A hétvégi koncertek közül a nehezen beskatulyázható Belga zenekar lemezbemutatója ígérkezik könnyed szórakozásnak, akik nemrégiben megjelent Zigilemez című albumuk anyagát mutatják be szombat este, a Petőfi Csarnokban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×