eur:
389.57
usd:
363.23
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Magyar győztese is van az Év legjobb természetfotója pályázatnak - képgaléria

Ismét meghirdette a brit Természettudományi Múzeum és a BBC közszolgálati médium az év legjobb természetfotója versenyt, melynek magyar győztesen is van. A 39 éves Karai Csaba képe egy, a Hold előtt elszálló repülőgépet ábrázol.

Hetvennyolc országból több mint 32 ezer alkotással jelentkeztek fotósok, hogy bemutassák alkotásaikat a brit Természettudományi Múzeum és a BBC közszolgálati médium pályázatán.

A képeket péntektől a londoni Természettudományi Múzeumban állítják ki, köztük az abszolút első helyezettet, amely a botswanai Chobe Nemzeti Parkban élő egyik elefántot ábrázolja, amint éppen átrohan a vízen. A fotót Ben Osborne készítette.

Az állatportrék között Szergej Gorskov barnamedvét ábrázoló fotója nyert, melyen az állat a Kelet-Oroszországban található Ozernaja folyóban vadászik.

<

Karai Csaba fotója (képgaléria)

A versenynek magyar győztese is van, a 39 éves Karai Csaba személyében, aki egy, a Hold előtt elsuhanó repülőgépet fotózott le.

Karai Csaba saját honlapja szerint 1968-ban született, első fényképezőgépét 1998-ban vette. A fotózással 2004-ben kezdett komolyabban foglalkozni.

"A vágyam hogy a világ minél több érdekesebb táját és élőlényét örökítsem meg, és mutassam meg mindenkinek akit érdekel" - fogalmaz Karai Csaba.

Rajta kívül még négy magyar fotós van a díjazottak között.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×