eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Változatok Piroskára és a farkasokra

Rendhagyó előadással várja a látogatókat a Művészetek Palotája. Goda Gábor társulata, az Artus ugyanazokkal az előadóművészekkel, ugyanazon díszletek között viszik színpadra a mindenki által ismert történetet, ám kétszer. Az egyik előadást gyermekeknek, a másikat felnőtteknek szánják.

Operaénekesek, táncművészek, zsonglőrök, akrobaták, bohócok és zenészek is felvonulnak az előadásokban. De míg az egyikben a játékosság kerül előtérbe, addig a másikban az erdő az emberben rejtőző természetet hordozza magában, a titkokat, a félelmet, gyakran rémisztő, de mégis nagyon vonzó.

Ez utóbbiban előtérbe kerül egy fiatal lány félelme a férfiaktól, a szexualitástól és a valós élettől, és a félelemmel együtt jelentkező kíváncsiság is. A farkas az erkölcsök nélküli világ megtestesítője, a vadász pedig a józan, tudatos emberé.

A másik történetben azonban az erdő egy különc nagymamát rejt magában, és hét csavargó farkast, akik azonban egyáltalán nem gonoszak, sőt, mindent megtesznek, hogy elkápráztassák Piroskát. A Vadász viszont furcsa szerzet: bár angyalszárnyai vannak, mégis gonoszul lelövöldözi a jóravaló farkasokat.

Az erdő azonban itt is sok homályos dolgot hordoz magában, Piroska azonban itt is nagyon kíváncsi. Amikor azonban belép a rengetegbe, még kislány, mire kijut belőle, addigra ifjú hölgy lesz belőle.

Goda Gábor nem törekedett arra, hogy hűen visszaadja a mindenki által tökéletesen ismert mesét. Inkább továbbgondolta azt, így másoknak is teret nyitott a gondolkodásra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×