eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Olasz filmhét a Puskinban

A Közép-Európai Olasz Filmfesztivál keretében tíz filmet mutat be a Puskin mozi, csütörtöktől november 18-ig. A Budapesti Olasz Kulturális Intézet szervezésében létrejött eseményen számos fesztiváldíjas alkotás is látható, és a vetítéseken több alkotó személyesen is részt vesz.

Michele Placido: Bünűgyi regény című filmje hazájában több díjat is elnyert, és versenyben volt az idei Berlinálén az Arany Medve-díjért. A film egy Libanoni néven ismert bűnözőről szól, aki harcba száll, hogy átvegye a hatalmat a római alvilágban.

A múlt árnyai című film kapcsán, melyet 2005-ben a Velencei Filmfesztivál Arany oroszlán-díjára is jelöltek, a fesztivál vendége lesz a film író-rendezője, Cristina Cornencini.

Az alkotás középpontjában egy boldogtalan házassága elől menekülő asszony áll, aki szülei halála és egy váratlan terhesség kapcsán a tengerentúlra utazik, ahol alkalma nyílik rá, hogy megfejtse élete titkait.

Szintén tavaly jelölték Arany Oroszlán-díjra Pupi Avati Második nászéjszaka című alkotását. A filmben az aknaszedő Giordano elszökik otthonról bátyja feleségével, Lilianával. Miután a fiút tragikus baleset éri, Liliana visszatér kis falujába, de Giordano családja megkeseríti a lány életét.

Tavaly az év felfedezettjeként több díjat is elnyert Francesco Munzi Saimir című alkotásával. A film két közép-európai bevándorló, apa és fia történetét mesélni el. A fiú egyre inkább konfliktusba kerül apjával, aki albán bevándorlók alvilági üzleteibe keveredik, míg végül összeszedi bátorságát, és elhagyja őt.

A Szerelem kézikönyve című a szerelem négy fázisát, a fellángolást, a válságot, a hűtlenséget és az elhagyást mutatja be humoros és drámai eszközökkel. A filmet az egyik főszereplő, Dino Abbrescia kíséri el, akit a magyar nézők Gabriele Salvatores Nem félek című filmjében láthatták.

Texas című filmjével érkezik Magyarországra Fausto Paravidino rendező, aki alkotásával elnyerte a tavalyi Velencei Filmfesztivál filmnyelvi újításokért járó Pasinetti-díját. A film egy baráti társaság három szombat estéjén keresztül mutatja be különböző emberek drámai történetét.

A föld című film négy testvér története, akiknek birtokvitáját egy gyilkosság bonyolítja. A vetítés kapcsán Sergio Rubini, a film rendező-főszereplője lesz a fesztivál vendége, akit a magyar nézők többek között A tehetséges Mr. Ripley és Gabriele Salvatores Amnézia című filmjéből is ismerhetnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×