eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A Nemzeti Színház csonka társulattal lép fel a nemzeti ünnepen

Lemondta a szereplését az október 23-ai Kossuth téri ünnepségen a Nemzeti Színház társulatának több híres tagja, mert nem akarnak méltatlan helyzetbe kerülni az esetleges botrányok miatt. Nem lép fel Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula és Sinkó László, mások azonban vállalták a műsorban való részvételt.

A Nemzeti Színház igazgatója az InfoRádióban elmondta: még nyáron kapott felkérést arra, hogy társulata vegyen részt az állami ünnepségen.

A színészek akkor elvállalták ezt, egy hónapja azonban többen úgy látták, hogy nem biztosított az ünnepség zavartalan lebonyolítása. Ezért nem akarnak azon részt venni - mondta Jordán Tamás.

Szerinte a "nagyágyúk" nélkül a társulat nem ugyanaz, épp ezért már nem mint a Nemzeti Színház társulata lépnek fel, hanem, mint erre felkért színészek. Többek között Kulka János, Schell Judit és Molnár Piroska lesz jelen, összesen 10-12 színész.

Jordán Tamás hangsúlyozta: kiszámíthatatlan, hogy október 23-án délután fél hatkor mi lesz a Kossuth téren.

Az igazgató fájdalmát fejezte ki, amiért a forradalom 50. évfordulóját nem lehet úgy megünnepelni, hogy a politikát száműzzék legalább 24 órára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×