eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Már többszáz rajongója van a nemlétező bandának

Az Oasis felfedezője és többszáz jóhiszemű zenerajongó is áldozatává vált a legújabb átvágásnak, amelynek egy zenei weboldal, egy gyakornok és két haverja a főszereplője.

A nagy rock'n'roll svindli azzal kezdődött, hogy a népszerű Q zenei magazin emberei rábírtak egy szakmai gyakorlaton dolgozó diákot és két barátját, adják elő, hogy ők a Hope against Hope, azaz Remény a reménytelenségben nevű új zenekar. A csapat egyik zenész ismerőse össze is dobott nekik egy demokazettát és a számot feltöltötték a MySpace nevű weboldalra.

A popguru is megette

Egy hónap elteltével már komoly rajongói táboruk volt, a brit popélet egyik nagyágyúja pedig koncertfellépést ajánlott nekik. Alan McGee, az Oasis felfedezője, a fiatal művészek pártolására Tony Blair által korábban létrehozott "Kreatív Akciócsoport" vezetője, és a Libertines menedzsere ugyanis azt üzente nekik: "küldjetek egy e-mailt és elintézek nektek egy bulit".

A zenei network-oldalaké a jövő

A Myspace egyike azoknak az oldalaknak, amelyeket egyre inkább körbeudvarol a lemezipar. Az oldalon a rajongók saját aloldalakat hozhatnak létre, ahol kedvenc együtteseiket szerepeltetik és más felhasználókkal "közösségeket" alakíthatnak ki. A különböző network-oldalak mintájára, az ismerősök ismerőseire kattintgatva egyre nagyobb baráti kört lehet létrehozni.

A Hope against Hope is azután vonta magára a figyelmet, hogy ismerősének jelölte Babyshambles (amelynek Pete Doherty, Kate Moss botrányhős ex-barátja az énekese) és a Subways.

Így tűnt fel az Arctic Monkeys

Az efféle oldalak mostanra az új zenekarok egyik legnagyobb promóciós eszközévé váltak. Ennek az oldalnak köszönheti a britpop egén üstökös módjára feltűnt Arctic Monkeys is a népszerűségét. A csapat CD-je után azt követően kezdtek el kapkodni a boltokban, hogy egyik rajongójuk Arctic Monkeys-aloldalt hozott létre a MySpace-en.

Rupert Murdoch - a korábban az internettel szemben szkeptikus - médiacézár ezt felismerve 580 millió dollárért megvette a MySpace-t.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×