eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Csend az Operaház távozó főigazgatójának végkielégítéséről

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium nem árulja el, hogy mekkora végkielégítéssel távozott posztjáról az Operaház főigazgatója. Hegyi Árpád Jutocsát napok óta nem lehet elérni. A pletykák 30 millió forintról szólnak.

Hat napja nem tudja az InfoRádió elérni Hegyi Árpád Jutocsát, az Operház volt főigazgatóját, hogy megtudja: valóban kapott-e végkielégítést, és ha igen, mennyit, miért és vajon közpénzből-e.

Az ex-direktorról még az általa létrehozott Miskolci Nemzetközi Operafesztivál irodájában is azt mondták, hogy nem állnak vele rendszeres kapcsolatban. Nem tudott segíteni az Operaház, valamint az Oktatási és Kulturális Minisztérium sem.

Az e-mailre sem válaszol

Hegyi Árpád Jutocsa az InfoRádió e-mailjére egyelőre nem válaszolt, mobiltelefonja pedig a nap bármelyik szakában egymondatos repertoárral fogadja a hívót: "Ez Hegyi Árpád Jutocsa hangja. Kérem, hagyjon üzenetet".

Hivatalosan, a jogi formula szerint Hegyi Árpád Jutocsa közös megegyezéssel távozott az Operaházból, de gyakorlatilag az új miniszter, Hiller István szólította fel erre. Emiatt is homályos, hogy kapott-e, kaphatott-e végkielégítést.

A kulturális tárca is hallgat

Ezt azonban érdekes módon a tárcavezető sem mondta meg: Hiller István ezt a kellemetlen válaszadási lehetőséget Hegyi Árpád Jutocsára testálta.

Az InfoRádió megkereste az Oktatási és Kulturális Minisztériumot is, a sajtóosztályon azonban csak annyit sikerült megtudni, hogy Hiller István és Hegyi Árpád valamilyen anyagi ügyben is megállapodott, de az valószínűleg nem végkielégítés, legalábbis hivatalosan nem az. Az összegre vonatkozóan még csak utalást sem kapott az InfoRádió.

A miniszteri biztos nem ér rá

Kerestük az Operházat is, ott azonban azt mondták, hogy Vass Lajos miniszteri biztosnak olyan sok dolga van, hogy két hétig egyáltalán nem ér rá újságírói kérdésekre válaszolni, de majd tart egy sajtótájékozatót.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×