eur:
392.63
usd:
366.46
bux:
66796.85
2024. április 26. péntek Ervin

Szijjártó: spanyol belügy a katalán függetlenség kikiáltása

Spanyolország belügyének tekinti a magyar kormány a katalán függetlenség kikiáltását - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter szombaton reggel telefonon egyeztetett Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszterrel a katalán függetlenség kikiáltását követően Spanyolországban előállt helyzetről.

A külgazdasági és külügyminiszter az MTI-t arról tájékoztatja, hogy a magyar kormány a kérdést Spanyolország belügyének tekinti, és bízik abban, hogy sikerül a helyzetet minél előbb a spanyol alkotmányos előírásoknak megfelelően rendezni.

A katalán parlamenti függetlenségi pártjai pénteken Barcelonában megszavazták a független "Katalán Köztársaság" létrehozását célzó javaslatot, ezután a spanyol kormány este bejelentette a katalán kormány és törvényhozás feloszlatását, és azt, hogy előrehozott parlamenti választást írnak ki december 21-ére Katalóniában.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×