eur:
387.74
usd:
357.54
bux:
68371.99
2024. május 17. péntek Paszkál
Nőnek öltözve mentek be az iráni parlamentbe a merénylők - vége a támadásnak

Nőnek öltözve mentek be az iráni parlamentbe a merénylők - vége a támadásnak

Véget ért a teheráni parlament ellen szerdán elkövetett fegyveres támadás, négy támadó meghalt - jelentette az IRIB állami televízió.

Percekkel a híradásban elhangzottak előtt közölte az iráni belügyminiszter-helyettes, hogy a biztonsági erők körülzárták azokat a fegyvereseket, akik szerda reggel behatoltak a parlament épületébe, és lövöldözni kezdtek. Mohammad Hosszein Zolfagari szerint a támadók nőknek öltöztek, és a parlament főkapuján mentek be az épületbe, majd tüzet nyitottak. Az egyik támadót lelőtték, egy másik felrobbantotta magát.

Az igazságügyi minisztérium közben arról tájékoztatott, hogy 35 sebesültet szállítottak teheráni kórházakba a parlamentben és teheráni Khomeini-mauzóleumban elkövetett terrorcselekmények után.

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×