eur:
392.63
usd:
366.46
bux:
66796.85
2024. április 26. péntek Ervin

Június 12-13-án folytatódnak az asztanai tárgyalások

Június 12-én és 13-án tartják az Oroszország, Irán és Törökország védnökségével folytatott Szíria-közi asztanai tárgyalások következő fordulóját - közölte szombaton Gennagyij Gatyilov orosz külügyminiszter-helyettes.

Gatyilov, akit az Interfax orosz hírügynökség idézett, elmondta, hogy a meghívókat már elküldték a szíriai lázadók képviselőinek.

Damaszkusz már megkapta a meghívót - erősítette meg Rijád Haddád, Szíria moszkvai nagykövete a RIA-Novosztyi orosz hírügynökségnek. Két szíriai ellenzéki csoport viszont azt közölte, hogy egyelőre nem kapták meg a meghívót.

A vendéglátó Kazahsztán egyelőre nem tudta sem megerősíteni, sem megcáfolni, hogy új időpontban állapodtak meg.

A legutóbbi - májusi - tárgyalásokon Oroszország és Irán, Bassár el-Aszad elnök szövetségesei, valamint a lázadókat támogató Törökország elfogadta a "feszültségcsökkentési" övezetek létrehozására vonatkozó orosz tervet, amelynek célja a tartós béke megteremtése több térségben. Ezekben az övezetekben jelentősen csökkentek a harcok, de több problémáról továbbra is tárgyalni kell.

A megállapodás szerint Oroszországnak, Iránnak és Törökországnak vasárnap estig kell megállapodnia a meghosszabbítási lehetőséggel hat hónapra létrehozott övezetek határában, és eldönteni, melyik ország hová küld katonákat a megállapodás betartatására.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×