eur:
387.68
usd:
357.69
bux:
68097.68
2024. május 17. péntek Paszkál
Súlyos buszbaleset a határ mellett, kórházban a magyar sofőr

Súlyos buszbaleset a határ mellett, kórházban a magyar sofőr

Daruskocsi elé hajtott egy emeletes menetrend szerinti busz Ausztriában a magyar határhoz közeli Nagyszentmihálynál. A balesetben a busz 32 utasa közül 17-en sérültek meg, köztük iskolába tartó diákok, hárman súlyosan.

Reggel hét óra körül a stop tábla ellenére hajtott a főútra az emeletes busszal az osztrák buszvezető, és a daru magyar, pecöli sofőrje hiába fékezett, a daru súlyosan megrongálta a busz felső szintjét. Hat ember a roncsban ragadt, őket a tűzoltóknak kellett kimenekíteni a buszból.

Nagyjából 10-15 iskolás is ült a buszon, éppen iskolába tartottak. A baleset után azonnal riasztották a mentőket, 32 orvos és 5 mentős érkezett a helyszínre. A sérülteket az oberwarti kórházba szállították. 

A Nyugat.hu információi szerint a magyar sofőr sokkos állapotban került kórházba, de nem sérült meg a balesetben.

A buszvezető nem nyilatkozott, a rendőrség viszont kizárta az ittasság gyanúját. Az utasok arról beszélnek, hogy a buszsofőr balra, Oberwart felé akart fordulni, de nem vette észre a darut, ezért ütközhettek. Meg nem erősített információk szerint a buszsofőr elnézett ugyan balra, amerről a daru érkezett, de a jármű sárga villogójára azt hitte, hogy az irányjelző, és az Állj, elsőbbségadás kötelező tábla ellenére megállás nélkül hajtott rá a 63-as főútra.

Az autóbusz Güssingből Bécsbe tartott, többségében iskolás diákokat szállított. 

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
CIB-vezér: több minden kompenzálja majd a kamatkörnyezet változásának negatív hatását

CIB-vezér: több minden kompenzálja majd a kamatkörnyezet változásának negatív hatását

Beindulhat a magasabb kamatozású lakáshitelek refinanszírozása Magyarországon, de ha a teljes portfóliót nézzük, nem lesz szó jelentős volumenről. A bankok között nagy a verseny, így hiába a felkúszó hosszú oldali hozamok, várhatóan maradhatnak a jelenlegi lakáshitelkamatok, a CIB Banknál pedig több folyamat is segít majd abban, hogy kompenzálják a kedvezőtlenebb kamatkörnyezet hatását – egyebek mellett ezekről a témákról beszélt Simák Pál, a CIB Bank elnök-vezérigazgatóját a Portfolio Checklist csütörtöki adásában. Az interjút a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciára kitelepült stúdiónkban rögzítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×