eur:
390.26
usd:
364.27
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A Google beperelte Levandowskit és az Ubert

A Google beperelte Levandowskit és az Ubert

A Google önvezető autókat fejlesztő vállalkozása beperelte az Ubert, amiért saját autonóm autójához a cég által kifejlesztett lézeres radar terveit ellopta, méghozzá egy korábban a Google-nál dolgozó mérnök, Anthony Levandowski segítségével.

Az egykor a Google autonóm mobilitási osztályaként működő, de tavaly decemberben önállóvá vált Waymo azt állítja bírósági keresetében, hogy Levandowski még Google-alkalmazottként

letöltött 14 ezer szigorúan titkos dokumentumot,

mielőtt távozott a cégtől, és létrehozta saját, szintén önvezető autókat fejlesztő cégét, amelyet aztán felvásárolt az Uber. 

A Waymo szerint ez egy megtervezett akció volt, amely arra irányult, hogy a versenytárs megszerezze az üzleti titkait és a szellemi tulajdonát. Ami azért is kényes, mert a Waymo anyacége sok területen együttműködik az Uberrel.

Az egészre állítólag akkor derült fény, amikor az Uber belső levelezésére „véletlenül” felkerült egy waymós címzett: a beszélgetésben a LiDAR lézeres radarrendszer lelkét alkotó nyomtatott áramkört taglaltak, amely a megszólalásig hasonlít a Waymo által kifejlesztett, forradalmi áttörésnek tekintett technológiával.

Ezek után bukkantak rá, hogy Levandowski még távozása előtt a céges laptopjára 9,7 gigabájtnyi adatot mentett le a Waymo szerveréről, majd egy küldő meghajtóra másolta, a céges gépét teljesen letörölte, hogy eltüntesse a nyomokat.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×