eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Pentagon: amerikai ejtőernyősök vesz részt egy ukrajnai hadgyakorlaton

Kétszáz amerikai ejtőernyős katona vesz majd részt Nyugat-Ukrajnában a jövő héten kezdődő egyik hadgyakorlaton - közölte szerdán a Pentagon

Ez lesz az első alkalom, hogy amerikai szárazföldi csapatok lesznek jelen Ukrajnában azt követően, hogy az ország keleti részén Oroszország által támogatott fegyveresek szakadár háborúba kezdtek.

A 15 ország részvételével megrendezendő, Rapid Trident (Gyors Szigony) elnevezésű éves hadgyakorlaton amerikai részről az Olaszországban állomásozó 173. légi szállítású dandár katonái vesznek részt.

Steve Warren ezredes, az amerikai védelmi minisztérium szóvivője elmondta, hogy a hadgyakorlat alatt nem használnak majd éles lőszert. A szeptember 26-ig tartó Rapid Trident idején a részvevők a békefenntartást fogják gyakorolni, beleértve a konvojban haladást, a járőrözést és a rögtönzött robbanószerkezetekkel szembeni védekezést.

A Pentagon azt is közölte, hogy további halált nem okozó felszerelést, egyebek között sisakokat, tűzszerészeti robotokat, matracokat, kabátokat, rádiókat, repeszálló védőfelszerelést és elsősegély-csomagokat szállított az ukrán hadseregnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×