eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Okosórát fejlesztenek Kínában

Csuklóra erősíthető mini számítógépet tervez a kínai ZTE okostelefon-gyártó és hálózatépítő; az elképzelés szerint a multifunkciós karórát 2014-ben dobják piacra.

Az eszköz egyelőre a ZTE okostelefonjaival együtt lesz használható - idézte Lu Kian-hao marketingvezetőt a The Wall Street Journal.

A kínai okosóra lényegében ugyanazt fogja tudni, mint a két hónapja piacra dobott Samsung Galaxy Gear, csak olcsóbban - közölte kedden a sencseni gyártó. A Samsung termékének nem egészen 300 euró (90 ezer forint) volt a bevezető ára. Az okosóra jelzi, ha a vele kompatibilis okostelefonra email vagy hívás érkezik, de telefonálni, fényképezni is lehet vele, sőt videofelvételt is lehet készíteni.

A ZTE okosórája először Kínában lesz kapható, majd fokozatosan újabb és újabb piacokra vezetik be - közölték.

A ZTE elsősorban a kínai piacon elért sikereinek köszönheti, hogy a világ egyik legnagyobb okostelefon-gyártójaként tartják számon.

Címlapról ajánljuk
Durva csapadékcsúcsok, szélsőséges időjárás: mielőbbi óvintézkedéseket sürgetnek

Durva csapadékcsúcsok, szélsőséges időjárás: mielőbbi óvintézkedéseket sürgetnek

Egy frissen végzett kutatás szerint a válaszadók 37 százaléka a csatornázás segítségével egyszerűen megszabadulna az értékes esővíztől. Minden második városlakó pedig a betonfelületek csökkentését, illetve a víz tárolását, szikkasztását és hasznosítását tartja jó megoldásnak – mondta az InfoRádióban Feitel Balazs, az Ipsos Zrt. ügyvezető igazgatója.

Moszkva: a Steadfast Defender a hidegháborús gondolkodásmódhoz való végleges visszatérés

Moszkva szerint a hadgyakorlat annak bizonyítéka, hogy a NATO egy Oroszországgal szembeni esetleges fegyveres konfliktusra készül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×