Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hóriadó Romániában

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A havazás és viharos szél miatt 16 település maradt villamos energia nélkül szerdán Románia déli részén, főleg a Duna partján fekvő Orsova és a Bukaresttől északnyugatra fekvő Targoviste környékén.

A román meteorológiai szolgálat kedd este adott ki sárga jelzésű hóriadót az ország déli felére, ahol a havazáshoz erős szél is társult. Giurgiu megyében a szél fákat döntött az útra, amelyek eltávolításukig néhány órán keresztül akadályozták a forgalmat.

A közlekedésrendészet több mint ötszáz járművezetőt bírságolt meg az utóbbi 24 órában, mert téli gumi nélkül közlekedett a havas, csúszós országúton.

A Duna-deltában, valamint a Fekete-tenger partvidékén szerdán kora délutánig meghosszabbították a sárga figyelmeztető jelzést: az óránként 55 kilométeres sebességet elérő szél még mindig sok helyütt hóátfúvást okoz.

Bukarestben hat autót rongáltak meg a hó súlya alatt letört faágak, az utóbbi 24 órában pedig 22 személyi sérüléses baleset történt, amelyek nagy részét szintén a zord időjárással hoznak összefüggésbe a hatóságok. A román fővárosban több mint 12 órája havazik, de a levegő hőmérséklete néhány fokkal meghaladja fagypontot, ezért csak a kevésbé forgalmas utcákon maradt meg a hó.

A főutakra kivezényelt hókotrók és a városban tartózkodó kínai és más külföldi kormányküldöttségek autókonvojai a szokásosnál is nagyobb közlekedési dugókat okoztak a román főváros közlekedésében.