eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Hóriadó Romániában

A havazás és viharos szél miatt 16 település maradt villamos energia nélkül szerdán Románia déli részén, főleg a Duna partján fekvő Orsova és a Bukaresttől északnyugatra fekvő Targoviste környékén.

A román meteorológiai szolgálat kedd este adott ki sárga jelzésű hóriadót az ország déli felére, ahol a havazáshoz erős szél is társult. Giurgiu megyében a szél fákat döntött az útra, amelyek eltávolításukig néhány órán keresztül akadályozták a forgalmat.

A közlekedésrendészet több mint ötszáz járművezetőt bírságolt meg az utóbbi 24 órában, mert téli gumi nélkül közlekedett a havas, csúszós országúton.

A Duna-deltában, valamint a Fekete-tenger partvidékén szerdán kora délutánig meghosszabbították a sárga figyelmeztető jelzést: az óránként 55 kilométeres sebességet elérő szél még mindig sok helyütt hóátfúvást okoz.

Bukarestben hat autót rongáltak meg a hó súlya alatt letört faágak, az utóbbi 24 órában pedig 22 személyi sérüléses baleset történt, amelyek nagy részét szintén a zord időjárással hoznak összefüggésbe a hatóságok. A román fővárosban több mint 12 órája havazik, de a levegő hőmérséklete néhány fokkal meghaladja fagypontot, ezért csak a kevésbé forgalmas utcákon maradt meg a hó.

A főutakra kivezényelt hókotrók és a városban tartózkodó kínai és más külföldi kormányküldöttségek autókonvojai a szokásosnál is nagyobb közlekedési dugókat okoztak a román főváros közlekedésében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×