Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Pentagon rakétaelhárító rendszert telepít Guamra

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az Egyesült Államok, válaszként az észak-koreai rakétafenyegetésre, az elkövetkező hetekben ballisztikus rakéták elhárítására képes rendszert telepít Guam szigetére - közölte szerdán a Pentagon. Észak-Korea "valódi és nyilvánvaló fenyegetést" jelent az Egyesült Államok és ázsiai-csendes-óceáni szövetségesei számára, ezért Amerika mindent megtesz annak érdekében, hogy hatástalanítsa a fenyegetést - jelentette ki szerdán Chuck Hagel amerikai védelmi miniszter.

Észak-Korea a Guamon és a Hawaii-szigeteken található amerikai bázisokat potenciális célpontként nevezte meg az elmúlt napokban.

Az amerikai haderő a területvédelmet nagy magasságokban megvalósító integrált rendszert telepít Guamra, amely mobil indítóállásokból, elfogó rakétákból és radarokból áll.

Észak-Korea "valódi és nyilvánvaló fenyegetést" jelent az Egyesült Államok és ázsiai-csendes-óceáni szövetségesei számára, ezért Amerika mindent megtesz annak érdekében, hogy hatástalanítsa a fenyegetést - jelentette ki szerdán Chuck Hagel amerikai védelmi miniszter.

"Most már nukleáris kapacitással és rakétahordozó kapacitással is rendelkeznek" - hangoztatta a miniszter, aki "problematikusnak" nevezte a "harcias, veszélyes" phenjani retorikát.

Hagel, aki hivatalba lépése óta első jelentősebb programbeszédét mondta el a Nemzeti Védelmi Egyetemen, úgy fogalmazott: van olyan út, amely a békéhez vezet a Koreai-félszigeten, de annak nem része sem a nukleáris fenyegetőzés, sem pedig a provokáció.