Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az iskolai vérengzés elmaradt, de a diák öngyilkos lett

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A kölni Georg Büchner Gimnáziumban hétfőn szünetel a tanítás, mert a tanárok pszichológusokkal és az oktatási minisztérium illetékeseivel arról értekeznek, hogy miként lehetne hatékonyan megelőzni az iskolai erőszakot megkeseredett diákok részéről. A gimnázium két diákjáról ugyanis kiderült, hogy vérfürdőt akart rendezni sérelmeik megtorlására.

Kölnben vasárnap este a rendőrség is megerősítette, hogy a Georg Büchner Gimnázium egy 17 és egy 18 éves tanulója kedden vérfürdőre készült az iskolában, de a hatóságok beavatkozása még időben meghiusította a terv megvalósítását.

A két diák az ugyancsak északrajna-vesztfáliai Emdstettenben tavaly történt ámokfutás első évfordulóján, kedden fegyveres rajtaütésre készült a Georg Büchner Gimnázium ellen. Értesülések szerint a gimnázium tanulói az interneten fedezték fel, hogy két társuk ámokfutást tervez és a rendőrséghez fordultak.

A 17 éves diák pénteken egy robogó villamos elé vetette magát és öngyilkos lett, miután észrevette, hogy a rendőrség felfigyelt a tervre. 18 éves társát őrizetbe vették. Előbb tagadta a tervet, időközben azonban beismerő vallomást tett.

Ennek alapján a nyomozók lőfegyverekre és tanárok, valamint diákok nevét felsoroló listára bukkantak.

Egy évvel ezelőtt Emdstettenben egy diák puskával és füstbombával felszerelve hatolt be iskolájába, ahol 37 személyt részben súlyosan megsebesített, majd végzett önmagával.

Észak-Rajna-Vesztfália tartomány oktatásügyi minisztériuma pszichológusok és szociális szakértők bevonásával átfogó intézkedéseket helyezett kilátásba hasonló esetek megelőzésére.

A diákok érdekeit képviselő szervezet vezetője pedig utal arra, hogy a fiatalok is az eddiginél súlyosabb büntetések kiszabását szorgalmazzák fegyverrejtegetésen ért tanulókkal szemben.