eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Németország: patakokból örvénylő folyók

A károk pontos felmérése és kijavítása még jó ideig eltart, annyi azonban máris biztosra vehető, hogy a hétvégi ítéletidő több millió euró anyagi veszteséget okozott.

Bajorország északi térségét annyira váratlanul érte a rendkívüli csapadékkal kísért vihar, hogy a mentőalakulatok a legnagyobb megfeszítéssel sem tudtak eddig úrrá lenni a katasztrofális helyzetén.
A közúti és vasúti közlekedés akadozik, mert a lezúduló víztömeg következtében számos helyen az idillikus patatok örvénylő folyókká duzzadtak, és az útjukba kerülő töltéseket alámosták.

A közlekedést az utakra dőlt fák sokfelé még ma is erősen korlátozzák. Erlangen térségében az alacsonyabban fekvő településeken csónakkal kellett kimenteni az elöntött épületek tetejére menekült lakókat.

Egy 82 éves asszony számára azonban a segítség későn érkezett, poxdorfi házának pincéje olyan gyorsan került víz alá, hogy már az emeletre vezető lépcsőig sem tudott eljutni. A sérültek száma meghaladja a húszat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×