eur:
389.69
usd:
361.97
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Vese 62 ezer dollárért, máj 130 ezerért

Egy vese 62 ezer dollárba, azaz több mint 12 millió forintba, egy máj 98-130 ezer dollárba kerül - tájékoztatta az InfoRádiót a Kínából szerzett tapasztalatok alapján az IGFM német-osztrák emberi jogi szervezet, amely 70 oldalas jelentést tett közzé a Kínában folyó szervkereskedelemről. A jogvédők szerint egy betiltott kínai szekta, a Falun Gong elfogott tagjaiból veszik ki és adják el a létfontosságú szerveket: májat, szívet, szaruhártyát, vesét.

A frankfurti IGFM magyar származású szóvivője az InfoRádióban elmondta: két, nemzetközi hírű emberi jogi ügyvéd - tolmácsok segítségével - felhívott több kínai kórházat, ahol pontos információt kaptak arról, hogy melyik szerv mennyibe kerül.

Az intézmények egészen 2006 júliusáig a honlapjaikon is feltüntették az árfolyamokat, azóta azonban a kormányuk kevésbé nyíltan intézi ezeket az ügyleteket.

A jogvédő szervezett találkozott egy kínai orvos Egyesült Államokba szökött feleségével is, aki elmondta, hogy férje csaknem kétezer szaruhártyát távolított el élő emberek szeméből - mondta Judit Schrott.

Minderre közvetlen bizonyíték nincs, a szervkivételt ugyanis senki nem éli túl. Az emberi testeket pedig - amelyekből minden használható szervet kiemeltek - elégetik.

A Falun Gong elnevezésű, több száz éves meditációs módszer gyakorlását 1999-ben tiltotta be a kínai kormány.

Azóta - a szóvivő szavai szerint - mindenféle jogi eljárás nélkül viszik el a képviselőiket. A jogvédők úgy vélik, hogy az ő szerveiket veszik ki és adják el.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×