eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Növekedési csúcs Spanyolországban

Egy spanyol tanulmány szerint az ország gazdasági növekedése felerészben a bevándorlásnak köszönhető. A spanyol gazdaság az elmúlt negyedévben megdöntötte az ötéves növekedési csúcsot.

A spanyol kormány által is jóváhagyott jelentés szerint a bevándorlók pénzben kifejezve többet adnak az országnak, mint amennyit kapnak.

Spanyolországnak, amely Európa egyik dinamikusan fejlődő országa, még továbbra is magas a növekedési potenciálja - olvasható az anyagban.

Az ország komoly bevándorlási problémával küzd, atlanti-óceáni szigeteire egymás után érkeznek a jobb életet kereső afrikaiakkal megrakott hajók. A veszélyes utazást sokan nem élik túl.

Amellett, hogy Madrid erőteljesebben akarja visszatartani az illegális bevándorlást, a már az országban tartózkodó, illegálisan belépettek jelentős részének amnesztiát adott és legalizálta státuszukat.

Becslések szerint Spanyolországban a lakosság 8 százaléka bevándorló. És annak ellenére, hogy más európai államok is bírálták az amnesztiát, a mostani jelentés azt állítja: az újonnan érkezettek pozitív szerepet játszottak az ország fejlődésében.

Az elmúlt 10 év gazdasági növekedésének harmada, az elmúlt ötévinek pedig a fele a bevándorlóknak köszönhető - olvasható a tanulmányban.

A bevándorlók hozták létre 2001 óta az új munkahelyek felét és 23 milliárd euró bevételt jelentettek az államkasszának - idézi a BBC a jelentést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×