eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Délután már 300 millióan lesznek

Az Egyesült Államok népessége várhatóan kedden haladja meg a 300 milliót, a szakemberek becslése szerint keleti idő szerint reggel 7 óra 46 perckor.

Az amerikai népszámlálási hivatal szerint az ország népessége 11 másodpercenként nő egy fővel, így előzetes számítások szerint reggel háromnegyed 8 után pontosan egy perccel, közép-európai idő szerint 13 óra 46 perckor már 300 millióan lesznek.

A 200 milliót 1967-ben érte el az Egyesült Államok lakossága. Míg azóta a népesség 50 százalékkal nőtt, a háztartások és a gépjárművek száma megduplázódott, és az autók által megtett kilométerszám megtriplázódott. Így nem is csoda, hogy a környezetvédők aggódva figyelik a növekedést.

Egyre több természeti forrást használ fel egy ember. Több teret fűtünk és hűtünk, mint valaha, és nagyobb területet foglalnak el házaink, mint bármikor korábban - hívja fel a figyelmet Michael Replogle, az Environmental Defence nevű csoport egyik vezetője.

"Nem is a népességnövekedés, inkább a fogyasztás növekedése az, ami a végünket jelentheti" - hangsúlyozza William Frey, egy Washingtoni elemző intézet demográfusa.

"Ezeket a luxusigényeket eddig ki tudtuk elégíteni, de ez nem tarthat örökké" - figyelmeztet a szakember.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×