eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Még keresik a pokolgépek gazdáját

Egyazon személy vagy csoport helyezte el Dortmund és Koblenz pályaudvarán azt a két bőröndöt, amelyben pokolgép volt - közölte a német államügyészség.

Időközben egyre több vezető politikus szorgalmazza, hogy a nagyvárosok vasútállomásain szereljenek fel térfigyelő kamerákat és az utasok csomagjait - a repülőtereken már bevált gyakorlathoz hasonlóan - világítsák át.

A kormányzó keresztény pártok belügyi szakértője sürgette, hogy a pályaudvarokat lássák el térfigyelő kamerákkal és a felvételeket őrizzék meg. Ez részben elrettentő célt szolgálhatna, részben pedig segítené a biztonsági szerveket az esetleges terroristák azonosításában - mondta el az InfoRádió németországi tudósítója.

A párt egy másik vezető tagja indítványozta, hogy a vonatok utasterében is szereljenek fel kamerákat, mert mint mondta, a madridi vagy londoni merényletek bármikor Németországban is megtörténhetnek. Javasolta azt is, hogy az utasok csomagját világítsák át, mert ez a gyakorlat remekül bevált a repülőtereken és nem szabad addig várni, amíg tényleg bomba robban egy 300 kilométeres sebességgel közlekedő IC-szerelvényen.

A vasúttársaság is éberségre int

A vasúttársaság is éberségre intette az embereket. Ennek eredményeként az elmúlt 48 órában átmenetileg le kellett zárni a hamburgi és a frankfurti főpályaudvart, mert a rendőrség figyelmeztetést kapott peronon talált gazdátlan bőröndökről, amelyekről azonban kiderült, hogy nem tartalmaznak robbanószert.

A hétfőn Dortmund és Koblenz pályaudvarán megtalált bőröndök belsejében óraműhöz kapcsolt propánbután gázpalackok voltak, amelyek ha felrobbannak, számos emberéletet követeltek volna. Az ügy felderítését a szövetségi államügyészség vette magához, ami egyértelműen arra vall, hogy a hatóságok rendkívül komolyan kezelik a történteket.

Eddig csak szűkszavú jelentést adtak ki a vizsgálati eredményekről, de annyit máris tudni lehet, hogy országos nyomozást indítottak ismeretlenek ellen. Noha még nem zárják ki egyértelműen, hogy a pokolgépet tartalmazó bőröndökkel a vasúttársaságot akarták megzsarolni, egyre több jel utal terroristák mesterkedésére.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×