eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A palesztinok népszavazást tarthatnak Izrael elismeréséről

Az új palesztin külügyminiszter szerint népszavazást tarthatnak Izrael elismeréséről.

Mahmúd Zahar a londoni The Times-ban megjelent interjúban közölte: a Hamász által alakított kormány fontolóra veszi a tárgyalásokat a nemzetközi közösséggel Izrael és a palesztin állam együttélésének lehetőségéről.

Ugyanakkor figyelmeztetett: Izraelnek és a nemzetközi tárgyalópartnereknek "nyújtaniuk kell valamit" cserébe az elismerésért.

"Meghallgatjuk a javaslatokat, mielőtt válaszolunk. Ha azok világosak, és megfelelnek a palesztinok követeléseinek, dönthetünk. Ha nem, akkor meg kell kérdeznünk a lakosságot. Nem vagyunk Palesztina tulajdonosai" - mondta Zahar.

Az amerikaiak mégis támogatják a palesztinokat

Az Egyesült Államok növeli a palesztinoknak nyújtott segélyt, de nem támogatja a Hamász vezette kormányt.

Washington várhatóan a következő napokban közli, hogy miként fogja a segélyt szétosztani - közölte Sean McCormack külügyi szóvivő.

Az idén mintegy 75 millió dollárt szánnak a palesztinok támogatására. A képviselőház külügyi bizottsága csütörtökön jóváhagyta azt a törvénytervezetet, amely kizárólag a Palesztin Hatóságnak nyújtandó közvetlen támogatást tiltja meg.

Korábban a kongresszus olyan határozatot fogadott el, amely minden amerikai pénzügyi támogatást leállított addig, amíg a Hamász nem ismeri el Izraelt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×