eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

120 ezres támogatást osztogat a kormány

Összesen 3,2 milliárd forint támogatást kapnak az élelmiszer-automaták üzemeltetői - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A tárca rendelete értelmében a kormány gépenként 120 ezer forint összeget ad az úgynevezett automata felügyeleti egység beszerzéséhez és telepítéséhez.

A minisztérium az új eszközök szükségességét azzal indokolta, hogy az automaták jelentős részét az adók megfizetése nélkül üzemeltetik. A támogatás elnyeréséhez az étel- és italautomatát üzemeltető vállalkozásoknak szerződést kell kötniük a felügyeleti szolgáltatóval, amely a támogatás igénylését is intézi.

A kormány a Magyar Postát jelölte ki az étel- és italautomaták felügyeletére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×